#3 Ik ga op reis en neem mee…

Lefhebber Nicole Buch.

Samen met Patrick Martens, Hugo Kennis, Marius & Jasper Gottlieb, Mike & Desi van Dijk, Mark van Eeuwen en Marit Kloosterboer en nog 22 andere fanatiekelingen ga ik onder aanmoediging van Wendy van Dijk en begeleiding van Runnersworld en New Balance, de marathon van New York lopen. Met deze prestatie proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Semmy, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar hersenstamkanker. De komende dagen ga ik in gesprek met een aantal van hen. Vandaag praat ik met Nicole Buch.

Nicole Buch
Nicole Buch is momenteel te zien in Expeditie Robinson, maar haar focus ligt inmiddels al op een volgend doel. Gedreven door het lot van de kinderen die met hersenstamkanker te maken krijgen, voelt ze zich geroepen om de New York City Marathon namens Stichting Semmy te lopen.

Ik doe het voor de kinderen
Het stond niet perse op haar bucketlist, maar toen ze initiatiefnemer Mike van Dijk hijgend aan de telefoon had en zich afvroeg waar hij mee bezig was, was ze om. “Ik dacht gelijk voor die kinderen wil ik het doen! Ik zet mezelf wel vaker in voor kanker gezien mijn ervaringen. Al ga ik zes keer dood onderweg, ik wil finishen voor hen.”

Blind vertrouwen
In de voorbereiding is ze heel eerlijk geweest naar haar trainers Jelle & Robbert. “Linksom of rechtsom je moet eerlijk tegen me zijn. Als je denkt ‘Ja Buch dat ga je nooit redden jouw lijf, of hou op je hebt nu een blessure. Zeg dat tegen me!’ Gelukkig is daar nog geen sprake van geweest. Ik volg trouw het trainingsschema en vertrouw blindelings op de kennis en kunde van beide heren. En de kennis die ik ter harte heb genomen tijdens de loopanalyse bij Runnersworld zorgt er eveneens voor dat ik mijn doelen behaal. En de New Balance gear ervaar ik echt als een luxe om te dragen tijdens het lopen. Met dank aan beide heren en de gear merk ik dat ik een enorme conditie opbouw en ook dat geeft me de motivatie om door te gaan.“

Einzelgänger
Nicole is naar eigen zeggen een einzelgänger, maar traint momenteel wel in groepsverband. “Dat klinkt misschien raar, maar ik vind het leuk dat we zo’n mooie groep mensen bij elkaar hebben.” Waarvan Nicole gek genoeg de drijvende kracht is samen met Mike. Ze geeft de groep een heel warm gevoel mee. “Iedereen komt uit een andere hoek aanwaaien. Het is een heel gemêleerd gezelschap. En tijdens het trainen haalt dat het beste in mij naar boven.”

Door trainen
Soms is het ook wat minder leuk. “Ik heb wel een week gehad dat ik gewoon geen zin had in lopen. Toen dacht ik dit is helemaal niet goed. Nu gaat mijn schema door de war! En dan ben straks mijn conditie kwijt.” Dat maakte haar ietwat onzeker. “Ik putte daarna weer kracht uit een 18 kilometer race. De dag erna was ik verstijfd, maar ben toen wel twee uur gaan fietsen. Na 25 minuten merkte ik dat ik door de spierpijn heen kon gaan. De dag daarop liep ik geheel volgens schema een uur en 15 minuten hard en ook dat ging gewoon heel goed. Dat leerde mij dat je sterker bent dan je denkt en voelt. Normaliter zou ik de dag na de race dus niet zijn gaan lopen.”

Take it easy
In New York loopt ze straks misschien wel samen met haar loopmaatje Sander, die tijdens de trainingen, hetzelfde tempo heeft als Nicole. “Ik merkte onlangs bij diezelfde race dat het heel prettig is om samen te lopen, te kletsen, dan vliegt de tijd voorbij. Ik begin dan misschien traag, maar heb altijd nog energie over aan het eind. Dat is naar mijn idee niet verkeerd, in tegendeel zelfs. Het was voor mij echt een opsteker. Ontspannen lopen is de key tot mijn succes daar in New York.”

De knop om
“Ik kan echt niet wachten om straks door de verschillende wijken van New York te lopen! Ik kan knopjes in mijn hoofd, zoals pijn en verdriet heel goed uitzetten. Zeker als ik me focus. Natuurlijk wordt het zwaar, maar als die knop(jes) eenmaal om zijn dan ga ik er helemaal voor!”
_________

Ook helpen?
Wil je meer weten over Stichting Semmy of wil je geld doneren? Dat kan op www.4semmy.nl.

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Girls Love 2 Run x Runnersworld 
Deze blog is in samenwerking met Runnersworld, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het in de disclaimer. #komjezelftegen

Recent