#3 Ik doe mee aan de ramadan

Wie mij op Snapchat (gebruikersnaam: girlslove2run) en/of Instagram volgt heeft gezien dat ik de ramadan voor 1 dag heb volbracht.

Eten uit pure verveling
Wat heeft de ramadan voor 1 dag jou gebracht Francien? Ik denk dat het meest bijzondere inzicht is, is dat ik eet uit pure verveling. Dus niet omdat ik honger heb. Daarnaast werd ik er ontzettend rustig van. Logisch. Weinig tot geen suiker heeft naar mijn idee een positieve invloed op mijn A D H D.

Drinken
Ik miste niet zozeer het eten, maar het drinken. En dan met name de YOKI, inderdaad die kindervariant van drinkyoghurt. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken. Ik liep vannacht dan ook geregeld naar de koelkast voor een slok van dat lekkers. Doe ik trouwens dagelijks.

Moeheid, maar dan anders
Toen ik gisteren dan eindelijk weer mocht eten, had ik daar geen trek meer in. Net als met moeheid ga je op een gegeven moment over een dood punt heen. Dat had ik om 16:00 uur al achter de rug. Okay de klok vond ik bloedirritant. Totdat mijn buurvrouw me rond 17:00 uur via Snapchat liet weten dat ik nog maar een goede vijf uur te gaan had. Waarna de tijd ein-de-lijk begon te vliegen.

Knock-out ronde
Ik las op Vice het volgende artikel: al het leed waar je tijdens de ramadan mee te maken krijgt. Toen ik dat eenmaal uit had was ik dus bang voor de knock-out ronde, die volgt als je dan toch om 22:00 uur mag eten. Met een nagenoeg lege bankrekening, op €0,63 na, moest ik noodgedwongen het mezelf beloofde Suikerfeest / itfar aan mijn lege maag voorbij laten gaan. Totdat mijn zweetdate om 21:30 uur kwam aanzetten met Kokosmakroon van Stach. Ik mocht daarna in de pauze van België – Italië zelfs nog de Albert Heijn van hem in! Ik mocht kiezen wat er gegeten werd en wat ik voor ontbijt wilde. Best lief.

Philly Cheese steak
Er werd een Philly Cheese steak (AANRADER) naar Jenny’s recept voor bereid en ik kreeg Ben & Jerry’s toe. Ik at voorzichtig en rustig. Alles om de knock-out fase tegen te gaan. Het werkte. Om 01:00 uur ging ik slapen. Om vervolgens om 03:45 uur wakker te worden. Ik zou het zo nog een dag doen. Vooral omdat het goed past bij mijn manier van leven: alles of niets! Ik probeerde opnieuw de slaap ter hervatten, maar bleek vooral klaarwakker te zijn en vol energie te zitten. En dus liep ik vanochtend een rondje door een verlaten Utrecht. Overdacht ik deze mooie ervaring.

Tot zover mijn ramadan. Die trouwens mede mogelijk werd gemaakt door de Healthy Sisters.

?

Francien (& Joyce)

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Foto door Joyce Bongers

Recent