3 redenen om spier- versterkende oefeningen te doen

Spierversterkende oefeningen: ik heb het er vaak over op Instagram of in mijn blogs. Dit zijn vaak simpele oefeningen die je thuis kunt uitvoeren en meerdere keren per week moet herhalen. Denk bijvoorbeeld aan uitvalpassen, squats, planken, oefeningen met resistance band of mijn favoriet: oefeningen met de balansegel. Hieronder drie redenen om spierversterkende oefeningen te doen.

Sp17_NW_Tights_RN_Look1_Colleen_05_65227

1. Blessurepreventie
Door spierversterkende oefeningen te doen voorkom je de kans op blessures. Dit komt omdat je je spieren, pezen en gewrichten traint, waardoor ze de impact (acht keer je lichaamsgewicht) van het hardlopen beter aankunnen.

Sp17_NW_Tights_RN_Look1_Colleen_01_65228

2. Verbetering looptechniek
Door spierversterkende oefeningen te doen verbeter je je looptechniek (waardoor je ook weer kans op blessures verminderd uiteraard). Doordat je je spieren hebt getraind blijven deze ook onder vermoeidheid onder controle, waardoor je efficiënter blijft lopen en dus snel vooruitgang zal boeken.

Sp17_NW_Tights_RN_Look29_Calu_04_65235

3. Sneller herstel van de training
Door spierversterkende oefeningen te doen, maak je hormonen aan die zorgen voor een positief herstel na je training.

Meer dan genoeg redenen dus om een aantal keer per weer spierversterkende oefeningen te doen! BTW, de beelden die je hier ziet zijn afkomstig uit de nieuwste Nike Women collectie! Gaaf he? Ik wil het allemaal!

?

Bregje (& Francien)

Foto’s afkomstig van Nike Women.

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Aangenaam kennis te maken trouwens. Mijn naam is Bregje en ik ben hardlooptrainster. Ik deel wekelijks mijn kennis omtrent hardlopen met jou. Je kunt me niet alleen hier op Girls Love 2 Run volgen, maar ook op mijn Instagram profiel. Waar ik je dagelijks voorzie van tips, tricks en video’s. 

Recent