#3 Run&Chill

Kun je net als ik ook niet wachten totdat het weekend begint? Met de Damloop by night en de Dam tot Damloop in het vooruitzicht hoor je mij absoluut niet klagen. Op vrijdagavond en zaterdag mag je eerst keihard chillen met je billen om zaterdagavond of zondag lachend de finish over te gaan.

RACES

Damloop by Night
Nieuw op het programma is de Damloop by Night op de vooravond van de Dam tot Damloop. Samen met 15.000 andere lopers ren je door de verlichte straten van Zaandam. Misschien moet ik volgend jaar toch ook overwegen om me voor deze race op te geven.

Dam tot Damloop
Mijn favoriete race in Nederland is veruit de Dam tot Damloop. Dit is misschien ook, omdat dit mijn eerste echte race ontgroening is geweest. Voor het eerst dit jaar loop ik deze race zonder Fieke. Godsamme wat mis ik dat kind! Gelukkig ben jij er en dat maakt natuurlijk alles goed. Deze race is van begin tot eind één groot feest. Ik heb er zin in! Hopelijk jij ook.

Op advies van de organisatie
Zowel zaterdag bij de Damloop by night als zondag bij de Dam tot Damloop wordt een temperatuur verwacht van rond de 20 graden. Mensen die in het verleden eerder problemen hebben gehad met warmte, lopen een groter risico op een herhaling en doen er verstandig aan om hun doelstelling minimaal flink naar beneden bij te stellen door rustiger te lopen en heel goed te luisteren naar hun lichaam. In het uiterste geval moeten zij zelfs overwegen niet van start te gaan. Het is belangrijk dat iedereen gezond de finish passeert. Signaleer je een medeloper die niet meer verantwoord bezig is, spreek hem/haar hier op aan of waarschuw een medewerker van de organisatie of het Rode Kruis.

WEEKEND HOTSPOTS 

De Ebeling
Je weet dat je ergens te vaak komt als het barpersoneel je bij je voornaam begroet, je geblindoekt naar je favoriete tafeltje kan lopen en je drankje al op tafel staat voordat je de kans hebt gekregen om te gaan zitten. Yes, ik heb een nieuwe favoriete hangout: de Ebeling. Of je nou voor een drankje komt om de avond te beginnen, zin hebt in een nachtje dansen of juist snakt naar een katerontbijt, bij de Ebeling zit je goed.

Unseen photo fair
Wie gek is op fotografie mag dit weekend de Unseen photo fair niet missen. Het Westerpark wordt vandaag tot en met zondag omgetoverd tot fotografiebeurs. Duik in de wereld van fotografie, lezingen en discussies. Als fotografieliefhebber mag je dit zeker niet missen.

Frites uit Zuyd
Er is niet veel waar jij mij ‘s nachts voor mag wakker maken, maar voor goede patat kom ik zeker mijn bed uit. Des te gevaarlijker dat Frites uit Zuyd zijn deuren heeft geopend bij mij om de hoek. Ik heb al behoorlijk wat patat gegeten in mijn leven en geloof me: dit is de lekkerste die ik ooit heb geproefd. Je kunt lekker lang tafelen in hun sfeervolle restaurant of met een zak patat in het Sarphatipark neerploffen. Het is maar goed dat ze ‘s nachts gesloten zijn.

Wat staat er dit weekend allemaal op jouw planning?

Foto 1: Joyce Bongers Foto 2&3: Nu & Damloop Jas: MakeItRain

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent