#3 Two Oceans Diary

‘Ben ik sterk genoeg?’ ‘Gaat het me lukken?’ ‘Ga ik de finish zien?’ Allemaal vragen die zowel in het hoofd van Fieke als mij heenvliegen. De onzekerheid is toegeslagen. We mogen dan allebei de nodige ervaring hebben met hardlopen. Het blijft toch telkens weer een uitdaging.

10904161_1063607683666330_1353688764_n

RUN

Francien
De Vario en ik zijn beste vriendinnen. Nee maar echt. Ik heb er afgelopen week 6 keer opgestaan. Beyonce op mijn scherm. Oordoppen in en gaan met die banaan. Op de één of andere manier geven de nummers van Beyonce me houvast. De uurtjes op dit apparaat vliegen voorbij.

Fieke
Na mijn laatste run van vorige week voelde ik een paar lichte pijntjes in m’n benen. Stijve kuiten, een bekend probleem… Ik besloot deze week ietsje rustiger aan te doen en trok dan ook pas vrijdag voor het eerst m’n loopschoenen weer aan. Die 4km ging ok en sloot ik af met wat rekoefening van de fysio. Zondag voelde ik niets meer en de zon scheen. Toch maar tijd voor een duurloop. Ik liep een hele lekkere 14km, met een pace van 5.10. Die ene pauze op de helft om m’n kuiten te rekken niet meegerekend;) Zo mag het op 4 april ook wel gaan!

image2

10419900_1063607710332994_686724903_n

WORKOUT

Francien
Ik had het idee, dat mijn lichaam met de dag dat ik niet ren in kracht afnam. Dit is niet waar, ik verlies daarbij enkel mijn conditie. Helaas kan ik nu geen heuvels op en af rennen. Daarom vroeg ik één van mijn fysio’s om enkele krachtoefeningen om met name mijn benen en buik sterker te maken. En die kreeg ik! Ik moest moest duidelijk op terug op krachten komen. Squats, lunges (met gewichten) en allerlei corestability oefeningen zijn nu toegevoegd aan mijn trainingen. Hopelijk gaat dit ervoor zorgen dat ik straks makkelijker de bergen in Kaapstad op en af ren.

Fieke
Omdat rennen minder lekker ging en ik het heel moeilijk vind om helemaal rust te nemen was ik wat meer in de gym te vinden. Ik heb m’n liefde voor Kayla Itsiness terug gevonden. Haar oefeningen in combinatie met m’n eigen zorgde voor een week vol spierpijn. Van m’n billen tot m’n armen en benen. Gelukkig was er ook nog yoga en die nieuwe grote liefde: m’n foamroller. En ik ga er gewoon vanuit dat die extra spieren me straks de bergen ophelpen…

IMG_3400

11056696_1063610663666032_1681505382_n

11072154_1063607860332979_1564631593_n

EAT

Francien
‘Elke overbodige (lees: extra) kilo die je nu aankomt Francien, vertraagt je algehele race.’ Wake-up call. Toch ging ik snel over op sluimerstand, want ik luisterde niet echt naar deze opmerking van één van mijn trainers. Sterker nog, ik ging direct voor een warme chocolademelk MET slagroom. Nee, maar even serieus. Ik probeer zo gevarieerd mogelijk te eten op dit moment. Daar hoort in mijn optiek ook snoep bij, maar vooral heel veel fruit, kwark, (paas)eitjes en spinazie.

Fieke
Mijn bananenpannenkoeken zien er eindelijk ook echt uit als pannenkoeken. Het werd altijd een soort scrambled eggs, maar ik snap het nu geloof ik. Het is de enige manier waarop ik (met plezier) eieren eet dus dit staat vrij vaak op het menu. Net als -nu de lente er weer aan komt- smoothies. Oh en ik maakte een super lekkere tonijntartaar naar recept van Dailylin. De courgette werd vervangen door avocado. Aanrader!

Tot zover de update van Fieke’s en mijn kant. Heb jij al lekker in het zonnetje gesport of op een terrasje gehangen (dat is ook topsport namelijk)?

PH: Joyce Bongers

?

Francien & Fieke

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent