#30 VOEDZOOI

Deze zoete aardappel pasta met garnalen is echt fantastisch! Ik wilde mijn spirelli eens ergens anders voor gebruiken dan de typische “courgetti” of te wel courgette pasta. Ik had nog zoete aardappel in huis en dacht.. waarom niet?! Ik ben ermee gaan experimenteren en kwam uit op dit geniale recept. Super snel klaar, simpel en lekker!

Ingrediënten voor 2 personen:
2 zoete aardappels
2 grote handjes spinazie
8 zongedroogde tomaten
200 gram grote garnalen
10 zwarte olijven
1 rode ui
2 knoflook
2 steeltjes peterselie, fijngehakt
1/4 citroen
50 gram parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie

IMG_7347-1024x788

 

Schil de zoete aardappel en maak er met de spirelli spaghetti van. Snijdt de ui in ringen en halveer de zwarte olijven. Pak er een schaaltje bij en leg de garnalen hierin samen met de peterselie en pers hier de 2 knoflook en citroen over uit. Wok deze nu kort in een wokpan/koekenpak en leg deze apart.

Wok nu de zoete aardappel spaghetti met de rode ui voor een paar minuten met een scheut olijfolie in dezelfde pan. Doe er daarna de spinazie bij en roer door tot deze geslonken is. Voeg er nu de olijven, zongedroogde tomaat en nog wat peper en zout naar smaak aan toe. Als laatste de gewokte garnalen nog eventjes kort meebakken. Verdeel de zoete aardappel pasta nu over twee borden en strooi hier de parmezaanse kaas over heen en je overheerlijke maaltijd is klaar!

Een keer wat anders dan courgette pasta en een perfecte maaltijd voor voedzooi : ) Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent