#34 VOEDzooi

Ik zie het wel vaker voorbij komen: hartige havermout. Ik heb het voor je uitgeprobeerd en ik vond het…

super lekker!! Ik ben groot fan. Dit wordt mijn ontbijtje vaker kan ik je vertellen. Heer-lijk! Ik kon me er echt weinig bij voorstellen omdat ik mijn havermout eigenlijk altijd mega zoet eet.. Hartige havermout? Met groente, kaas en ui? Ben je mal! Maar toch werd ik er erg nieuwsgierig naar en zat er eigenlijk maar 1 ding op: het uitproberen. De smaak is heel anders maar de structuur is hetzelfde. Heel dik en creamy. Oh heerlijk…

Wat heb je nodig voor 1 kommetje hartige havermout?
40 gram havermout
3 handjes gesneden spinazie
250 ml water
50 ml melk
1 sjalotje (fijngesneden)
1/2 knoflook
30-40 gram parmezaanse kaas
1 ei
peper & zout
Olijfolie

unnamed

Pak er een (steel)pan bij en bak hier je sjalotje in op medium vuur totdat glazig wordt. Voeg er dan 2 handjes spinazie en fijn geperste knoflook aan toe en laat de spinazie slinken. Als de spinazie geslonken is, voeg je de havermout & water aan toe en zet je hem kort op hoog vuur. Je zal zien dat het nu een dik papje wordt, dan voeg je er de melk en een beetje peper & zout aan toe en zet je hem op laag vuur.

In de tussentijd gaan we een eitje bakken, ik vind een spiegel eitje altijd wel lekker. Vooral met op de havermout is dat aan te raden. Is je havermout nu weer een papje geworden? Haal hem dan weer van het vuur en voeg er de parmezaanse kaas naar smaak aan toe. Nog even goed roeren en natuurlijk even proeven. Misschien nog wat peper & zout?

Pak er een kommetje bij en doe hier nog een klein handje spinazie in en giet de havermout er boven op. Daarboven op weer je spiegelei en je hartige havermout is helemaal klaar. Ik ben benieuwd wat je er van vind!

Beloof me aub dat je dit eens probeert? Je krijgt er geen spijt van!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent