#35 VOEDzooi

Mijn eerste frittata recept en ik maak er gelijk een feestje van!

Kijk eens wat een kleuren, daar word je toch vrolijk van? Al helemaal als je het proeft! Deze zoete aardappel frittata maakte ik met 10 ingrediënten die ik al thuis had, een experiment. Maar wat is het lekker. Lekker veel groente, boordevol eiwit én geitenkaas dat maakt de frittata helemaal af.

unnamed-4

De 10 ingrediënten voor 2 personen:
1 Zoete aardappel (ongeveer 160 gram)
1 Kleine rode ui
1 Knoflook
1/2 Zoete puntpaprika
1/2 Courgette
7 Eieren (5 hele eieren + 2 alleen het eiwit)
50 gram geitenkaas met honing
Peper & Zout
Paprikapoeder
Eventueel: chili poeder

Warm de oven voor op 175 graden. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakjes. De rode ui snijd je ook in dunne ringen. Bak de zoete aardappel, geperste knoflook en ui met olie/spray in een pan in 5 minuten goudbruin. In de tussentijd snijd je de zoete paprika in reepjes en de courgette in hele dunne blokjes (echt heel dun!). Verdeel de zoete aardappel en ui nu over twee kleine ovenschalen en bak nu de courgette en paprika nog even kort in de pan met wat olie/spray. Verdeel dit ook over de twee schalen.

Klop de 5 hele eieren samen met de 2 eiwitten en peper, zout en paprikapoeder. Ik heb flink wat paprikapoeder gebruikt want dat vind ik lekker. Als je van een beetje spicy houdt, kun je er ook nog chili poeder door doen. Giet het ei-mengsel over de twee schalen en maak het af door er de geitenkaas over te kruimelen. Bak de frittata’s nu in de oven voor 20-25 minuten en smullen maar. Je kunt de frittata warm of koud serveren, zo op eten of met een stukje brood of een salade.

Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent