#38 VOEDzooi

Samen met Jenny ben ik weer de keuken ingedoken en hebben we weer een filmpje voor jou gemaakt! Wat er op het menu stond? Popcorn met.. jawel: Chocolade! Bekijk het filmpje + recept hieronder!

Wat heb je nodig voor 1 schaal popcorn?
1 kopje popcorn mais
100 gram chocolade (bijvoorbeeld deze)
1 eetlepel zonnebloemolie

Zet een pan op het vuur met de olie en laat deze goed heet worden. Gooi de mais in het pannetje en zet de deksel erop. Nu is het wachten tot de maïskorrels gaan poppen! Op het moment dat de popcorn minder geluid maakt dan is de popcorn bijna klaar. Hij is klaar als er echt een paar seconden tussen de ene pop en de andere pop zit.

In de tussentijd ga je aan de slag met chocolade. Deze smeleten via au bain marie Zodra deze gesmolten is, schenken je deze over de popcorn en ga je goed roeren totdat elke popcorn voorzien is van dun laagje chocolade. Zet de schaal even in de koelkast zodat je chocolade sneller ‘droogt’. Ander krijg je namelijk van die vieze vingers die helemaal onder chcolade zitten.

Wat vond je van ons filmpje? We zijn heel erg benieuwd! Laat je een reactie achter en abonneer je op ons kanaal? Zouden wij heel erg leuk vinden! Tot de volgende keer!

?

Jenny & Francien

Recent