#4 Ik ga op reis en neem mee…

Vader Mike & dochter Desi van Dijk.

Samen met Nicole Buch, Patrick Martens, Hugo Kennis, Marius & Jasper Gottlieb, Mark van Eeuwen en Marit Kloosterboer en nog 22 andere fanatiekelingen ga ik onder aanmoediging van Wendy van Dijk en begeleiding van Runnersworld en New Balance, de marathon van New York lopen. Met deze prestatie proberen we zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Semmy, een stichting die zich inzet voor onderzoek naar hersenstamkanker. De komende dagen ga ik in gesprek met een aantal van hen. Vandaag babbel ik met Mike & Desi van Dijk.

Mike & Desi van Dijk
Er komt niet één droom, maar zelfs twee dromen uit voor Mike van Dijk als hij op 5 november de finish overkomt van de New York City Marathon! Met dochter Desi aan zijn zijde beloofd het de race van zijn leven te worden! En dat onder luid gejuich van zuslief Wendy van Dijk. Die al acht jaar ambassadrice is voor Stichting Semmy!

De rode draad
“Een marathon lopen is een rode draad in mijn leven geworden. Als kleine jongen bekeek ik samen met mijn vader een documentaire over de marathon. ‘Wat geweldig als je ooit in je leven in staat bent om die 42 km uit te lopen!’ Zei mij vader. Waarop ik besloot dat ik ooit een marathon voor hem zou lopen. Het is er alleen nooit van gekomen, hij kwam in 2006 te overlijden. Wel heb ik er al drie keer voorgestaan. Helemaal getraind en klaar voor de wedstrijd. De eerste keer New York, moest ik verzetten wegens familieomstandigheden. De tweede keer, Rotterdam moest ik opgegeven na 27km vanwege een zweepslag. De derde stond ik opnieuw in New York en werd de race gecanceld vanwege Sandy. Een storm die half New York plat liet doen liggen.” Vertelt hij gelaten.

Driemaal scheepsrecht?
Gaat driemaal scheepsrecht dan op voor Mike’s nieuwe poging. Let’s hope so! “Misschien heb ik moeten wachten om hem samen te lopen met mijn dochter die dan net drie weken 18 is geworden.” Vertelt Mike.

Youngest New York City Marathon finisher 2017
Dit zou haar weleens de titel van Youngest New York City Marathon finisher 2017 in de New York Times kunnen opleveren! Legt dit een extra druk op haar schouders? “Een beetje wel. Opzich lijkt het me gewoon heel gaaf om deze race uit te lopen, maar als ik dan ook nog de eervolle vermelding krijg… Dat zou echt zo tof zijn, maar dan moet ik de race wel eerst uitlopen!” Zegt Desi vastberaden.

Competitief
De twee liepen al geregeld samen, maar dat is nu natuurlijk geïntensiveerd. “Als we afzonderlijk van elkaar lopen dan stuur ik hem af een toe een appje met daarin mijn behaalde resultaat. En dan krijg een paar uur later een appje van hem dat hij ook even diezelfde afstand heeft gelopen. Wat dat betreft zijn we best wel aan elkaar gewaagd, maar hij heeft wel een voorsprong op mij met dank aan zijn eerdere marathonavonturen. Ik besef mij ook dat het heel bijzonder is om straks samen met mijn vader te lopen in New York.” Vertelt Desi vol trots.

Op schema
De twee liggen allebei op schema qua voorbereiding. “Met dank aan de DISQ training, het ijsbad en de vele looptrainingen heb ik echt idee dat ik op mijn fitst ben en dat geeft veel vertrouwen.” Zegt Mike. Desi vult hem aan. “Niet alleen de trainingen verlopen heel goed, ik merk ook dat de schoenen die ik me zijn aangemeten ervoor zorgen dat ik nog gemakkelijker loop. En die tight zit heel erg prettig. De elastisch band om mijn middel geeft de nodige support! De Runnersworld’ medewerkers die mij hielpen bij het vinden van de juiste gear namen mij ook direct serieus. Dat vond ik heel prettig en toen ik de winkel uitliep wensten ze me heel veel succes. Dat is toch lief?!” zegt Desi vrolijk.

De finish
Mike en Desi hebben al nagedacht over het finish scenario. “Hoe mooi! Samen straks over de streep, hand in hand, naar boven kijkend….. Japie deze is voor jou! En voor de kinderen die Stichting Semmy bijstaat!”

__________

Ook helpen?
Wil je meer weten over Stichting Semmy of wil je geld doneren? Dat kan op www.4semmy.nl.

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Girls Love 2 Run x Runnersworld 
Deze blog is in samenwerking met Runnersworld, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het in de disclaimer. #komjezelftegen

Recent