#4 Girls Love 2 Run Rio

Dag 4 & 5
‘Francien, heb je veel wedstrijden van dichtbij meegemaakt?’ vraag ik aan mezelf. ‘Ja en nee.’ antwoord ik mezelf. Laat ik het zo zeggen er waren voldoende mogelijkheden, maar de hectiek van de stad zorgt ervoor dat je heel wijs moet kiezen. Anders vis je achter het net (lees: file). Ik heb er daarom bewust voor gekozen om atleten te ontmoeten op de adidas Creator Base in het Holland Heineken House.

ZATERDAG

Ochtend
Op zaterdag ontmoet ik op het allerlaatste moment de hockeydames. Ze zijn al eerder die ochtend aangekomen op de Creator Base. Tegen de tijd dat ik aankom, zijn ze alweer weg. Logisch. De dag ervoor hebben ze het zilver veroverd en dit gevierd in het Holland Heineken House. Dit alles zonder mij ?.

Middag
In de namiddag ben ik nog steeds in de Creator Base te vinden. Waar ik me trouwens ontzettend thuis voel. Aldaar ontvang ik een berichtje dat het gehele hockeyteam in de ruimte naast mij te vinden is. Helaas kom ik hier 2 minuten te laat achter. Ik trek een massasprint door het winkelcentrum (waar de Creator Base in gelegen is). Bij de uitgang tref ik Ken aan met de dames. Hij vraagt ze of ze het okay vinden om met mij op de foto te gaan. Het resultaat daarvan zie je aankomende week op Instagram!

Processed with VSCO with e2 preset

unnamed-40Avond
In de avond sluiten (sportmarketing manager) Marcel en Joyce aan. Beide hebben ze wens om Christus de Verlosser van dichtbij te bekijken, aangezien dit tot op heden niet gelukt is. We wagen een nieuwe poging. Helaas mag het niet zo zijn. We zijn vijf minuten te laat. Waar Google aangeeft dat het beeld tot 20:00 uur te bezoeken is, vertelt een medewerker ons dat het maar tot 19:00 uur mogelijk is… Jammer, maar helaas.

Daarna zetten we koers richting Copacabana, hét beroemde strand van Rio. Overal staat het voetbal op. Brazilië staat namelijk in de finale en speelt tegen Duitsland. De mensen zijn uitzinnig, als Brazilië na een reeks strafschoppen aan het langste eind trekt. En wij eveneens. Wat is dit gaaf om mee te maken!

Het is ondertussen 21:00 uur en mijn maag rammelt. Op aanraden van een insider gaan we naar het beste vleesrestaurant van Rio (de naam ben ik vergeten, sorry). Zoals je weet, houd ik helemaal niet van vlees, maar dit is echt zo lekker! Ik eet de lekkerste biefstuk ooit en kan maar geen genoeg krijgen van de gebakken banaan.

Het is 22:30 uur als we aankomen in het Holland Heineken House. Waar we ein-de-lijk Lisanne de Witte, Laura de Witte, Naomi Sidney, Eelco Sintnicolaas, Lieke Wevers en Susan Kuijken te zien krijgen! Het is zo leuk om ze even te spreken. We krijgen zelfs toegang tot de afterparty die enkel bedoeld is voor atleten, staf en HHH crew. Moe maar voldaan keer ik huiswaarts.

ZONDAG

unnamed-41

 

unnamed-42

Ochtend
We doen een poging uitslapen, omdat we pas om 10:45 uur vertrekken richting de Creator Base. Om alsnog op zweetdate te gaan met 3-voudig Olympiër en bronzen mediale winnaar Tom Daley. Schoonspringer van beroep. Hij is pas 22 en heeft dus al 3 keer meegedaan aan De Spelen. Hij was 14 jaar en 8 dagen toen hij voor eerst deelnam in Beijng. Bizar toch? Ik mag hem interviewen! Zo gaaf. En serieus hij is zo ontzettend lief en betrokken. Het interview zien jullie binnenkort terug op Girls Love 2 Run.unnamed-38

Middag
Ik heb een powernap nodig en Joyce ook. Dus we trekken ons even terug. Best fijn even wat tijd voor onszelf.

unnamed-39

Processed with VSCO with e2 preset

Processed with VSCO with e3 preset

Avond
Aan het begin van de avond zitten we in de haar en make-up. Ik krijg een Blake Lively look aangemeten. Niet helemaal wetende wat dat inhoud. Het eindresultaat doet me schrikken. Smokey Eyes… Niet mijn ding, maar als ik mijn bril opzet dan kan het best. We gaan trouwens naar een feestje. De closing party van de Creator Base. Als de stroom in het gehele complex uitvalt vertrekken we richting de Creator Base.

Bij aankomst in de Creator Base hebben we vooral heel erg veel honger. Gelukkig is er genoeg eten en drinken beschikbaar! We raken aan de praat met onze hostess, Ana, die onze al dagenlang verwelkomt in de Creator Base. De tijd vliegt als je het leuk hebt. Bij thuiskomst blijkt de stroom er nog steeds af te liggen. De stroom is pas rond 04:00 uur weer up & running. Dat weet ik, omdat in onze slaapkamer plotsklap de lampen en airco aangaan…

Als ik er zo op terugkijk was het een heel gaaf weekend. Geniet van je werkweek!

?

Riogelink de Joyceiro

Fotografie door Joyce Bongers

Follow my blog with Bloglovin, Facebook Instagram & Twitter

Recent