#4 Lunchbrunch

Lunchen op je (sportieve) zondag was nog nooit zo lekker.

Goedenavond! Lang niet gesproken. Dat ligt aan mij. Ik had de afgelopen dagen ontzettend veel last mijn jetlag en had last van marathon naweeën daardoor was ik even helemaal uitgeput. Bij het zien van mijn computer viel ik telkens in slaap. Excuses daarvoor. Na een duurloopje (15 kilometer) had ik eindelijk weer de energie om mijn laptop open te slaan en niet in slaap te vallen. Althans nu nog niet. De avond is nog jong. Dit heerlijke preisoepje nam ik tot mij alvorens mijn run. Het soepje levert de broodnodige voedingsstoffen voorafgaand aan een training (zoals ik dus vandaag) of een wedstrijd. In mijn optiek kun je het soepje het beste twee uur van te voren tot je nemen. De voedingswaarden? Niet meer dan 30% van de calorieën wordt geleverd door vet, en een portie bevat om en nabij 20 gram eiwitten en ongeveer 5 gram vezels.

INGREDIËNTEN
2 kleinere preien
6 middelgrote aardappelen
1 middelgrote wortel
Zout/peper
750 ml kippenbouillon

BEREIDING
Snijd ongeveer 150 gram prei en 6 middelgrote aardappelen in kleine schijfjes en blokjes. Zo ook de kleine wortel. Voeg de groenten in een grote soeppan en fruit alles met een scheutje olie. Roerbak zo’n 5 minuten Voeg zout/peper naar smaak toe. Giet er 750 ml kippenbouillon bij en laat koken. Zet de deksel erop en laat zo’n 45 minuten sudderen totdat de groente gaar is. Pak een staafmixer en mix alles zo fijn of griffier als je wenst. En klaar is kees!

Waar wacht je nog op? Duik de supermarkt in. Maak je soepje. En pak vanavond nog een run mee.

Eetse & Renze!

?

Francien & Lunchbrunch

Foto door Nena Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent