4 oefeningen voor sterke voeten

Heel vaak wordt het belang van sterke voeten onderschat. Tijd om daar verandering in te brengen. Sterke voeten verminderen namelijk de kans op blessures en zorgen ervoor dat jouw grondcontact zo kort mogelijk wordt (en dat maakt jou natuurlijk sneller). Hieronder daarom vier oefeningen om je voeten sterker te maken.

1) Daag je voeten uit! 

  • Verbind een weerstandsband aan een tafel, stoel of bank.
  • Ga op de grond zitten en verbind je voet aan het andere uiteinde van de weerstandsband. Zorg dat er voldoende spanning op het elastiek staat en dat je been volledig gestrekt is.
  • Beweeg dan je voet naar buiten. Hou deze positie drie seconden vast.
  • Breng je voet dan weer rustig terug naar binnen. Zorg ervoor dat je been recht blijft en niet naar buiten mee draait. Alleen je voet mag bewegen.

Doe dit bij iedere voet naar links, rechts, voren en achteren. Kijk op mijn instagram voor de bijbehorende filmpjes! Heb je nog geen weerstandsband in huis?! Bestellen kan heel eenvoudig online en voor een tientje heb je er al drie verschillende in huis.

Schermafbeelding 2017-05-11 om 16.53.08

2) Gebruik je handdoek eens op een andere manier

Leg een handdoek op de grond en ga aan het uiteinde van de handdoek staan met je voeten naast elkaar. Probeer nu je handdoek met je tenen helemaal naar je toe te trekken. Heb je geen sterke voeten? Begin dan met een lichte en kleine handdoek!

3) Potloden en knikkers zijn je beste vrienden

Probeer iedere dag tien keer een knikker of potlood op te pakken van de grond met je tenen.

4) Tenen en hakken

Probeer eens tijdens je warming-up op je tenen en hakken te lopen. Extra fijn; deze oefening is makkelijk te implementeren in je training. Geen excuusjes meer dus!

Besteed jij aandacht aan jouw voeten?! Laat het me weten.

 ?

Bregje (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Aangenaam kennis te maken trouwens. Mijn naam is Bregje en ik ben hardlooptrainster. Ik deel wekelijks mijn kennis omtrent hardlopen met jou. Je kunt me niet alleen hier op Girls Love 2 Run volgen, maar ook op mijn Instagram profiel. Waar ik je dagelijks voorzie van tips, tricks en video’s. 

Recent