4 tips voor ontspannen armen tijdens het lopen

Een gespannen houding is funest voor een duurzame en efficiënte loophouding. De kans op blessures is groter, je uithoudingsvermogen is minder en je loopt ook nog eens minder snel. Hieronder daarom ook vier tips voor ontspannen armen tijdens het lopen!

1) Gebalde vuisten

Ben jij tijdens het hardlopen bewust van je handen? Grote kans van niet! Probeer er op te letten dat je handen ontspannen zijn. Let hier aan het begin, midden en het einde van je training gedurende twee minuten op. Je zal merken als je dit een periode bewust doet, dat je vanzelf onbewust ook meer ontspannen gaat lopen.

2 ) Ontspannen schouders

Probeer er op te letten dat je schouders net zoals je handen ontspannen zijn. Reken dus af met opgetrokken schouders. Trek je schouders eerst gespannen op en laat ze daarna ontspannen zakken en start dan met lopen. Herhaal dit een aantal keer tijdens je training.

3) Dichtbij het lichaam

Hou je armen dichtbij je lichaam. Oefen dit bijvoorbeeld tijdens het inlopen met een boek of bidon tussen beide armen.

 4) Ga voor een ontspannen hoek

Ja… altijd weer die ellendige hoeken, maar niets is zo essentieel dan het aannemen van de juiste hoeken van je lichaam. Zo ook van je armen. Zorg ervoor dat je armen een ontspannen hoek van 90 graden aanhouden. Je kunt dit trainen door bijvoorbeeld 3 x 30 seconde je armen zo snel mogelijk heen en weer te bewegen in de juiste houding. Probeer dit te doen voorafgaand aan je training, zodat je er de hele training op kunt letten!

Ben jij geen gespannen of ontspannen loper? Laat het me weten!

 ?

Bregje (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Aangenaam kennis te maken trouwens. Mijn naam is Bregje en ik ben hardlooptrainster. Ik deel wekelijks mijn kennis omtrent hardlopen met jou. Je kunt me niet alleen hier op Girls Love 2 Run volgen, maar ook op mijn Instagram profiel. Waar ik je dagelijks voorzie van tips, tricks en video’s. 

Recent