#4 Workitout

Hardlopen. Francien doe je dat nog? Ja. Niet altijd zichtbaar (uitleg volgt verderop), maar het lijkt me altijd op de been te houden. Het helpt me focussen. De afgelopen week was ik de focus volledig kwijt. Ging het de weken ervoor nog allemaal zo perfect, zo slecht ging het de afgelopen week. Mijn lichaam begaf het. En net toen ik dacht dat het weer werkte trok ik mijn hardloopschoenen aan. Of vervolgens met koorts thuis te komen. Slim? NEE, absoluut niet. Ziek zijn, daar heb ik geen tijd voor. Maar mijn lichaam schreeuwt om fysieke en mentale rust. Hoe ik die pak? Door me te focussen. Owja en het schreeuwt om gezond eten. Gelukkig helpen mijn vrienden me hiermee. Door voor met te koken, want zelf staat niet op mijn prioriteitenlijst.

Drop it
Laat alles acuut uit je handen vallen. Zet op een rijtje wat de belangrijkste drie werkzaamheden van je dag zijn. Daar vallen workouts en runs overigens ook onder. Zeg de afspraken af die op dat moment niet belangrijk genoeg zijn, maar geef wel aan dat je op een later tijdstip bij ze terugkomt. En als dit niet het geval is, zeg dat dan ook. Dat voorkomt dat je iemand twee keer moet afwijzen. Onnodig en niet professioneel.

Stop staring, start doing
De focus verlies je vaak doordat je teveel om je heenkijkt of omdat je je laat afleiden door dingen die er als je er goed over nadenkt niet genoeg toe doen. Kijk vooral naar jezelf. Geloof in je eigen kunnen. Zelfs Beyonce kan niet alles. Je hebt maar 24 uur. Wat bij mij helpt is me af te sluiten van alles en iedereen. Dan bedoel ik collega’s en het internet. Ik ga in een donkere ruimte zitten. Meld me tijdelijk af van mijn social media accounts en ga typen. En aan het einde van de dag lever ik op wat me gevraagd is. Dat zou me niet gelukt zijn als ik het bovenstaande niet had gedaan.

Again stop staring
Staren naar snelle doch fitte meisjes en jongens op Instagram telt overigens niet, want ook al is dat ter inspiratie (ik ben er van bewust dat ik mezelf hier ook schuldig aan maak) je gaat er niet direct door lopen. Dat moet toch echt vanuit je zelf komen. De foto’s dienen je enkel aan het denken te zetten.

Focus on your run
Ik raak eveneens heel erg afgeleid tijdens mijn runs, waardoor ik mijn doelen niet haal. Bijvoorbeeld als ik een pace van 5.30 per kilometer wil bereiken. Ik stop ondertussen voor het minste of geringste. Sta overal potentiële Instagram foto’s van te maken. Neem mijn telefoon op tijdens mijn runs, ga stilstaan en praat honderduit. Ondertussen loop ik in plaats van dat ik ren. Herkenbaar? Laat je telefoon dan thuis of ga op flight modus. Ik heb al meerdere malen ervaren dat ik zonder telefoon en met volledig focus makkelijk tot mijn gestelde hardloopdoel kom.

Dit artikel vormde de inspiratie van het bovenstaande. Hoe blijf jij gefocused op je werk en tijdens je run? Tips? 

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

Recent