#40 VOEDzooi

De lekkerste healthy cake die ik tot nu toe heb gemaakt! Ik overdrijf niet. Cranberry én appel is echt een hemelse combinatie!

Deze cake is een look-a-like (of moet ik zeggen taste-a-like) van mijn bananenbrood alleen. Ik heb appelmoes gebruikt in plaats van bananen/dadels en ik heb er nog gedroogde cranberry’s en appelstukjes doorgedaan wat de cake echt ultiem lekker maakt.

Wat heb je nodig voor 1 cake?
3 eieren
340 gram appelmoes
1 Granny smith appel
130 gram havermoutmeel
2 scoops eiwitpoeder (ik gebruik hier de smaak vanille)
1 eetlepel bakpoeder
60 gram gedroogde cranberry’s
kokosolie / Cooking spray

Voedzooi Appel Cranberry Cake

Warm de oven voor op 175 graden en snijdt de appel in kleine blokjes. Mix nu de eieren, het bakpoeder, havermoutmeel, appelmoes en de proteinepoeder en mix dit in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg als laatste de appelblokjes en de cranberry’s toe. Roer het nog even kort (niet mixen). Vet je cakevorm in met kokosolie/spray of gebruik een siliconen cakevorm en giet het cakemengsel hier in. Plaats dit in je voorverwarmde oven voor 45 minuutjes. Even laten afkoelen en genieten! Mmm..

Laat je weten wat je er van vindt?

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Voedingswaarden per plakje (als je er tien plakjes uit snijdt): 153 calorieën, 22.6 gram koolhydraten, 9.2 gram eiwit en 2.7 gram vet

Recent