#43 VOEDzooi

Als je me al wat langer volgt dan weet je dat ik echt helemaal gek ben op sushi. Ik eet het zowat iedereen week. Francien trouwens ook. Ik ben erg van fan sushi maar sushi is niet altijd even gezond. Daarom maak ik het vaak thuis en meestal met quinoa zodat het ietwat verantwoorder is. De combinatie mango met zalm is trouwens echt geweldig.

Wat heb je nodig voor 2 personen?
125 gram quinoa
4 nori vellen
1 mango
1/2 komkommer
250 gram zalmfilet
4 eetlepels sushi azijn
Wasabi (optioneel)
Sojasaus (optioneel)
Gember (optioneel)

Quinoa sushi Girls Love 2 Run

Allereerst kook je de quinoa zoals op verpakking. Als deze klaar is, voeg je hier de sushi azijn aan toe. Laat de quinoa nu even goed afkoelen. In de tussentijd snijd je de zalm, mango en komkommer in lange reepjes

Als de quinoa is afgekoeld is, leg je een nori vel op een sushimatje (als je deze niet hebt is het ook niet heel erg, leg dan je nori vel op een plankje). Hier verdeel je wat quinoa overheen. Zorg dat de uiteinden ( ook wel de randjes) niet met quinoa bedekt zijn en dat het maar een dun laagje wordt. Nu kun je hier de reepjes zalm, mango en komkommer opleggen en rollen maar! Dit kan nog even lastig zijn maar oefening baart kunst. Gewoon blijven proberen tot je een mooie sushi rol hebt.

Als het goed is heb je met dit receptje 4 sushi rollen, deze snijd je nu met een scherp mes (zorg er echt goed voor dat deze echt goed scherp is!) in kleine stukjes of te wel maki’s. Serveer deze maki’s met sojasaus, wasabi en beetje verse gember.

Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent