#44 Lunchbrunch

WAAROM

Deze repen zijn de ideale power snack voor na de training. De noten geven waardevolle energie, zodat het lichaam weer optimaal op kracht kan komen. Ze zijn niet alleen super gezond, maar ook nog eens heel lekker. En je kunt ze overal mee naar toe nemen.

lunchbrunch-9-okt-2

INGREDIËNTEN 

Abrikoos-cashew-havermoutrepen

100 gr. rauwe Cashew
135 gr. Dadels (medjoli) zonder pit
70 gr. Gedroogde abrikozen, in stukken
1 el kokos olie
Mespunt zout
30 gr. Havermout

BEREIDING

Meng alle ingrediënten in de keukenmachine, behalve de havermout. Laat de machine ongeveer 1 minuut draaien. Mogen wat grotere stukjes tussen zitten, deze geven de repen juist de structuur. Meng met de hand de havermout erdoor. Bekleed een cakeblik (24 cm) met bakpapier en schep het mengsel erin. Druk met de achterkant van de lepel, of met je handen goed aan. De hele bodem moet gelijkmatig bedekt zijn. Zet de cakeblik 2 uur in de koelkast om op te stijven. Snij in repen. Verpak de repen in bakpapier en bewaar in een trommel in de koelkast, ze zijn ongeveer een week houdbaar.

lunchbrunch-9-okt

INGREDIËNTEN 

Superfood repen

40 gr. Rauwe paranoten
90 gr. Rauwe walnoten
135 gr. Dadels (medjoli) zonder pit
25 gr. Goji bessen
1 el citroenrasp
1 el kokos olie
Mespunt zout
2 el chiazaad

BEREIDING

Meng alle ingrediënten, behalve het chiazaad, in de keukenmachine. Laat ongeveer 1 min. Draaien tot de noten kleine stukjes zijn. Hoeft niet helemaal fijn te zijn. Meng met de hand het chiazaad erdoorheen. Bekleed het bakblik met bakpapier en schep het mengsel erop en verspreid gelijkmatig met lepel of met je hand. Goed aandrukken. Laat 2 uur opstijven in koelkast en snij in repen. Bewaar ze in de koelkast verpakt in bakpapier, in een trommel. Houdbaar een week.

Enjoy! 

?

Francien, Joyce & Lunchbrunch

Foto’s door Joyce Bongers

Recept door Nena Bongers uit het boek Ellen Hoog – ‘In perfecte conditie’

Recent