#45 Lunchbrunch

WAAROM
Het is zover! De Amsterdam Marathon is hier! Wat ik morgenochtend eet? Deze pita! Je vindt hier de pittige variant. De peper laat ik er zelf uit, want dat kan een nadelige uitwerking hebben op mijn stoelgang. Dat kan ik natuurlijk niet gebruiken. En als het op de chilisaus neerkomt, dan nijg ik wel echt naar de zoet/zure variant om diezelfde reden. Waarom is deze maaltijd dan zo geschikt alvorens je race Francien? Omdat het een licht verteerbare doch vullende ontbijt/lunch betreft! En je kunt deze pita ook gemakkelijk meenemen door hem in aluminium folie te wikkelen. Wel eerst even laten afkoelen voordat je dat doet! En dan nu het recept!

lunchbrunch-16-oktober-2

INGREDIËNTEN
2 Griekse pita broodjes (met koriander)
Gemengde salade
2 kipfilet
3 eetlepel arachideolie
1/2 rode ui
Chilisaus
Mayo
Vleestomaat
Kruiden: paprika pikant, Z/p
Cheddar 30gr

BEREIDING
Snijd de broden horizontaal doormidden. Plaats ze in een broodrooster of oven. Bestrijk de onderste helft met chilimayo (2 eetlepels mayo, 1 eetlepel chilisaus) en verdeel de tomaat erover en salade.
Bak de kip en ui, die in plakken en ringen gesneden is, goed aan. Optioneel (bedoeld voor mensen die geen race lopen): in de laatste minuut voeg je er een flinke lepel chilisaus en roerbak aan toe. Beleg het broodje met wat geraspte cheddar. Plaats de bovenste helft erop en druk aan.

Eet smakelijk en loopse!

?

Francien, Joyce & Lunchbrunch

Foto’s door Joyce Bongers

Recept door Nena Bongers uit het boek Ellen Hoog – ‘In perfecte conditie’

Recent