#5 Dagboek van een hardloopster

Allereerst mijn welgemeende excuses. Gisteren schitterde deze post in afwezigheid. De site aan de achterzijde werkte helaas niet naar behoren. Dit is inmiddels opgelost!

Ik ga je vertellen dat Joyce en ik met stomheid geslagen zijn. Weet je waarom? Nooit eerder zagen we zo’n grote engagement tijdens een Girls Love 2 Run challenge. Een ieder die meedoet gaat er helemaal voor. Maar echt. En dat niet alleen, je bent zelfs zo lief om een ander aan te moedigen.

Toen ik vandaag geen zin had, ook al stond ik wel in De Workout, werd ik aangemoedigd door jou. Dat vind ik onwijs lief. Dat is namelijk normaal gesproken mijn taak richting jou. Om het zelf te ontvangen vind ik bijzonder.

Je kon op Instagram al zien waar Joyce en ik de afgelopen paar dagen uithingen. Maar laat ik toch even vermelden wat we precies hebben gedaan.

Diary GL2R 18 jan 16 (4)

Diary GL2R 18 jan 16 (3)

Vrijdag
Nooit geweten dat Designer Outlet Roermond en ik een match made in heaven waren. Helemaal gezien het budget waar ik op leef. Ik heb overigens niets te klagen, maar wat is deze outlet ontzettend lief voor mijn portemonnee. En wat is mijn kast blij met haar nieuwe aanwinsten. Binnenkort laten ik en Joyce je zien waarom je er ook heen MOET gaan. We zijn er overigens onze gehele dag aan kwijt (geraakt). De tijd vliegt zelfs voorbij, maar dat is altijd als je het leuk hebt. Nietwaar? Bij thuiskomst wacht er een fijn pakketje op mij en Joyce. Ik was in Zuid-Afrika al een grootse fan van dit product, maar het is sindskort ook in Nederland verkrijgbaar. Two Chicks (verkrijgbaar bij de Albert Heijn)! Eiwit in een fles. Ik haat eigeel. Dus dit is perfect en ook nog eens hartstikke gezond. Ik maak er gebakken eitjes van. Dit is trouwens mijn onbetaalde mening. En ik vind het eigenlijk gewoon heel lief dat ze me een handgeschreven kaartje sturen inclusief springtouw. Dat kan ik wel waarderen.

Zaterdag
Ik krijg mijn boek voor een laatste keer onder ogen. Een proefdruk welteverstaan. Nog eenmaal controleer ik het boek om te zien of de juiste namen gebruikt zijn (veel personages krijgen een andere naam ivm privacy). Dit is overigens de derde keer dat ik mijn eigen boek doorlees. En ik moet je zeggen dat het heel lastig is om de aandacht erbij te houden. Om die reden heb ik een print in handen en niet een Google Doc. Anders ben ik namelijk constant afgeleid door alles wat er online te zien is. Het kost me een gehele dag om het boek van a tot z te lezen. Ik ga normaal maar van a tot d. Maar goed, het is mijn boek. Dus ik ben het verplicht aan mezelf. Ik ben blij als de klus geklaard is.

Diary GL2R 18 jan 16 (6)

Diary GL2R 18 jan 16 (1)

Diary GL2R 18 jan 16 (8)

Zondag
Samen met Joyce en cameraman Roderik reis ik af naar Houten. Aldaar duiken we de studio van fotograaf Steven in. We nemen er een hele serieuze video op. Na een lange draaidag pakken we onze nieuwste aanwinsten erbij en gaan helemaal los voor de camera. Gewoon omdat het kan. Moe maar voldaan keer ik huiswaarts waar ik me beroep op het voor- en dankwoord van mijn boek. Ik denk aan de dag van morgen en ben behoorlijk zenuwachtig in verband met mijn eerste radio interview.

Diary GL2R 18 jan 16 (7)

Diary GL2R 18 jan 16 (2)

Diary GL2R 18 jan 16 (9)

Diary GL2R 18 jan 16 (5)

Maandag
Om rust in mijn kop te krijgen bezoek ik die ochtend eerst de sportschool. Waarna ik op mijn dooie gemakje afreis naar Amsterdam. Aldaar zoek ik BNR Nieuwsradio op. Ik word door niemand minder dan Roelof Hemmen geinterviewd, zie ik bij aankomst. Het duurt even voordat het kwartje valt. Dat is diezelfde man die het RTL Nieuws presenteert. Ik ben veel te vroeg. Waardoor ik oog in oog kom te staan met mijn grote voorbeeld: Barbara Barend, die haar menig laat schijnen over de spreekkoren tijdens voetbalwedstrijden. Ik weet even niet waar ik het zoeken moet. En dan is het mijn beurt. Een radiostudio is intiem. Veel intiemer dan een tv studio. De vragen die Roelof me stelt overvallen me lichtelijk. Ja het interview is voorbereid en toch heb ik niet overal direct een antwoord op. Dat komt deels door de zenuwen en ik praat veel te snel. Gelukkig stelt hij op de juiste momenten hele scherpe vragen. Waardoor mijn verhaal ook op de radio vorm krijgt. Deze vuurdoop vormt tevens een goede voorbereiding op het radio interview van morgen. Dan ben ik vanaf half 2 te horen op Radio 1. Tezamen met een kinderadvocate en de bewindvoerder van het meldpunt kinderporno. We gaan een half uur praten over het onderwerp sexting en natuurlijk komt mijn boek ook ter sprake.

Ga je luisteren? Dat zou ik leuk vinden!

?

Francien & Team Girls Love 2 Run

Foto’s gemaakt door Steven TipsJoyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Dit is je kans om op 24 september samen met mij dwars door Disneyland Paris te lopen! Are you ready for ?#?JANUari??!

Recent