#5 RUN&CHILL

Ja, ik was vorige week een dag later maar deze week moest de Run&Chill juist eerder. Waarom? Omdat vandaag het Amsterdam Dance Event (ADE) begint. Van woensdag tot en met zondag wordt onze hoofdstad omgetoverd tot een dansparadijs op aarde. Omdat het lastig kiezen is uit 300 evenementen met ruim 2.000 dj’s, zet ik hieronder de niet te missen feestjes voor jou op een rijtje. Geen tijd dus om te chillen, deze week staat alles in het teken van dance EN de TCS Amsterdam Marathon.

Woensdag – Let’s get this party started
Go big or go home, zal Armada Night gedacht hebben voor de openingsavond van ADE. Samen met onder andere Armin van Buuren, Dash Berlin en Tube&Berger was het feest te groot voor de Gashouder en zal het nu plaatsvinden in de Heineken Music Hall. Wie zin heeft in een meer experimenteel begin van ADE, kan terecht in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Boiler Room Amsterdam zet Henrik Schwarz samen met zijn nieuwe live jazz ensemble op de planken. Heb je toch meer zin in in R&B, hiphop en electronic, breng dan een bezoekje aan de Tolhuistuin voor een optreden van FKA Twigs.

Donderdag – Eat, Sleep, Rave, Repeat
De herfst is nog maar net begonnen, maar op donderdag kan ik nog even terug naar de heerlijkste festivals van de zomer. Zo is er een Pleinvrees & STRAF_WERK ADE Special, vind je Dekmantel in de North Sea Jazz Club en is ook Loveland aanwezig met Diynamic Showcase in de Mediahaven. Net als vorig jaar is DJ Sneak ook deze ADE weer van de partij, deze House Gangster vind je in BAUT. En om de keus nog moeilijker te maken zet ik ook Modeselektion in de Melkweg hoog op mijn lijstje.

Vrijdag – I can’t wait for the weekend to begin
Voor vrijdag moet ik er achter komen hoe ik op 3 plekken tegelijk kan zijn. Hoe kan ik kiezen tussen Goldfish & Bakermat, Click, en ZeeZout? De winnaar wordt denk ik toch NGHTDVSN in Roest. Kan jij mij helpen kiezen?

Zaterdag – Only 2 more days
Op zaterdagavond sta ik vooraan in de Scheepsbouwloods waar mijn helden Gui Boratto en Kolsch samen de tent afbreken bij DGTL. Voor wie op zoek is naar iets anders: Cartel en Deep Dish hebben ook een line-up om je vingers bij af te likken.

Zondag – Die Hards only
Na vier dagen feesten is het de hoogste tijd om op dag vijf van ADE je high heels in te wisselen voor een paar hardloopschoenen. Hoezo? De TCS AMSTERDAM MARATHON wacht op je. Geen DJ’s op het programma, maar afstanden. Je start in waves, omdat je natuurlijk niet allemaal tegelijkertijd kunt starten. Voor het gemak deel ik de begin- en eindtijden per afstand.

TCS Amsterdam Marathon 09.30 uur 17.00 uur Olympisch Stadion
Mizuno Halve Marathon 13.20 uur 17.00 uur Stadionweg
TCS 8 km 10.10 uur 11.20 uur Stadionplein

Je vindt me bij de start en op kilometer 38 (kilometer 17 van de halve) vlak voordat je het Vondelpark inloopt. Samen met de Running Junkies schreeuw ik je naar de finish. Wel terug zwaaien, ok?

Wie na vier dagen raven, het lopen van een (halve) marathon nog energie over heeft is er de ADE Special van Trouw op Zondag. Als je dan toch in de buurt bent kun je ook nog Morgenavond meepakken in BAUT. Wil je toch nog een keer flink uit je dak gaan, ga dan richting de Gashouder voor de Awakenings ADE Sunday Special. Hou je het liever een beetje relaxt? Ga dan voor een klassiek avondje Wicked Jazz Sounds met een elektronisch randje.

Ben je toch niet zo’n dansliefhebber? Of zijn een paar avonden dansen niet zo goed te combineren met je bankrekening, je drukke baan en potentiële wallen onder je ogen? Duik dan in de wondere wereld van de ADE Playground events. Wat dacht je van een expositie in Foam? Of een masterclass over de kunst van het platen draaien? Of kijk je liever een documentaire over de geschiedenis van Zweedse elektronische muziek? De vetste locaties en evenementen staan hier voor je op een rijtje.

ARE YOU READY TO EAT, SLEEP, RUN, RAVE, REPEAT?! 

Photo 1&2 by: Wan Man | Photo 3 by: Running Junkies

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

 

Recent