#52 Lunchbrunch

Voordat je het recept van krijgt, willen Joyce en ik het heugelijke nieuws delen, dat Nena van Lunchbrunch precies een jaar aan recepten voor ons heeft gemaakt. Is dat niet gaaf? Wij vinden van wel. Dus Nena vanaf deze plek heel erg bedankt and keep them coming! En speciaal voor deze gelegenheid heeft ze een heerlijke tulband voor ons gemaakt!

Zondag 5 febr - Lunchbrunch (3)

WAAROM
Deze tulband is rijk aan vitame C, wat bijdraagt aan een goede weerstand en het energieniveau op pijl houdt. Ideaal voor de doorgewinterde hardloper.

INGREDIËNTEN
500 gram mandarijnen
Bakspray
2 eetlepels polenta (maisgriesmeel)
8 eieren
1 theelepel bakpoeder
300 gram rietsuiker
200 gram amandel meel
200 gram speltmeel
2 eetlepels maanzaad
Tulband (2.4)
Staafmixer of keukenmachine

Zondag 5 febr - Lunchbrunch (2)

BEREIDING
Pel de mandarijnen en vul de pan met water. Zorg ervoor dat de partjes precies onder water staan.
Breng het water aan de kook en laat dan met deksel op de pan circa 2 uur zachtjes koken. Giet af en laat het afkoelen. Verwarm oven op 175 graden. Vet de tulband in en bestrooi met polenta.Doe de mandarijntjes in een ruime kom en pureer. Voeg dan de eieren, bakpoeder en het suiker toe totdat er een beslag ontstaat. Meng nu het amandel- en speltmeel en maanzaad erdoor en schenk in de tulband. Plaats de tulband in het midden van de oven en bak in 50 minuten goudbruin. Mocht het te donker worden, dek het geheel dan af met aluminium folie. Laat in de vorm helemaal afkoelen, voordat je de tulband op een schaal omkeert.

Geniet ervan en tot volgende week!

?

Francien, Joyce & Lunchbrunch

Foto door Nena Bongers 

Recent