#54 VOEDzooi

Sushi kom je bijna overal tegen. Sushi lijkt gezond, maar toch is dat in heel veel gevallen niet zo. En dat is balen, want ik ben er echt gek op! Je kent me! Ik (Lise ruil voor één keer van plek met Jenny) geef er natuurlijk een gezonde draai aan.

Ingrediënten (1 persoon)
1 grote komkommer – hoe breder hoe beter
+/- 150 gram gerookte of verse zalm
2 eieren
+/1 rijpe avocado
2 surimi sticks

Was de komkommer goed als je de schil erop wilt laten zitten. Ik heb ervoor gekozen om de schil erop te laten zitten omdat ik die bite juist wel lekker vind. Mix de twee eieren goed en maak er een mooie omelet van. In de tussentijd kan je alvast beginnen met het uithollen van de komkommer. Gebruik hiervoor een scherp en klein mesje! Het is wat lastig in het begin, daarom is het makkelijker om de komkommer eerst in 2 of 4 stukken te snijden. Je kan op een gegeven moment ook een theelepeltje gebruiken om de rest eruit te schrapen.

IMG_6283-1024x682

Dan komt het moeilijkste gedeelte; het vullen van de komkommer. Ik heb eerst dunne reepjes van alles gesneden en dit bij elkaar gelegd en er in geduwd. Oké….gepropt, haha! Zorg ervoor dat je er voldoende in doet, anders valt het er makkelijk uit! En dan kan je gaan vissen in je soya bakje. De uiteindes zien er misschien wat minder mooi uit, maar als je er dan een stukje vanaf snijdt zie je daar niks meer van.

Als je het vullen nog wat lastig vindt, dien je vaker te oefenen (oefening baart kunst, right?) of je kunt een andere vulling kiezen zoals zelfgemaakte tonijn, krab of zalmsalade. Ook super lekker en je kan dan een spuitzakje gebruiken om de komkommer te vullen.

Eet smakelijk! 

?
Lise

Volg mij ook via mijn Instagram en blog!

Recent