#55 VOEDzooi

Mmm dit broodje wil je zeker weten eens proberen!

Brood is de duivel niet

Brood is nog steeds een veel besproken onderwerp in de media. Ook hoor ik  vaak dat mensen brood schrappen uit hun voedingsplan, omdat ze denken dat zij daar dik van worden. Dit is natuurlijk niet waar. Je wordt niet dik van een bepaald product maar je komt aan als je meer energie binnenkrijgt dan je verbruikt. Of dat nou gebeurd met brood of met broccoli, dat maakt niet uit.

Voor de mensen die last hebben van gluten, is brood wel af te raden. Maar tegenwoordig denkt iedereen dat ze overgevoelig zijn voor gluten terwijl dit echt niet zo is. Waarom zou je gluten-vrij eten als je er geen last van hebt? Juist, dat slaat werkelijk waar nergens op. Brood is de duivel niet én gluten ook niet.

Terwijl de helft van de wereld bang is voor een broodje, geniet ik er extra van. Wel ga ik altijd voor goed brood, kwaliteit brood, die ik haal bij de bakker. Speltbrood van BBROOD is mijn favoriet!

IMG_0652-1024x683

Het recept voor 1 sandwich met gegrilde groenten & geitenkaas
2 sneetjes (spelt)brood
2 plakken aubergine
2 plakken paprika
30 gram geitenkaas
1 eetlepel honing
1 eetlepel (olijf)olie
optioneel: walnoten

Sprenkel de olijfolie over de aubergine en paprika en grill deze in een grillpan, totdat je de grillstrepen ziet. Leg de gegrilde groenten op 1 snede speltbrood en verdeel daar de geitenkaas en honing over. Maak het af met de walnoten en leg er nu de andere snede brood op.

Tip: Wil je je broodje nog wat warmer hebben? Leg dit dan nog voor een paar minuten in de oven (180 graden) totdat de geitenkaas gesmolten is. 

Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent