#56 VOEDzooi

Het is herfst. Oftewel hét seizoen van de pompoen. Pumpkin everything baby! Van koffie tot pannenkoeken. En vanaf vandaag dus ook in cakevorm. Pumpkin spice cake! Deze cake is perfect voor bij je homemade pumpkin spice latte! Ga je hem maken?

IMG_1628-1024x683

Wat heb je nodig voor 1 cake?
3 eieren
400 gram pompoen blokjes
300 gram appelmoes
130 gram havermoutmeel / Ultra fine oats
2 scoops eiwitpoeder (ik gebruik hier de smaak vanille)
1 eetlepel bakpoeder
kruiden: Kruidnagel, nootmuskaat en kaneel
kokosolie / Cooking spray / olijfolie

IMG_1624-1024x683

Warm de oven voor op 200 graden en snijdt de pompoen in kleine blokjes. Je kan ook pompoen blokjes kopen in de supermarkt. Verdeel deze over een bakplaat en sprenkel er (olijf)olie overheen. Rooster de pompoen blokjes in 10-15 minuten totdat ze in ieder geval zacht zijn. Zijn ze klaar? Haal ze er uit en zet de oven dan op 170 graden.

Pumpkin Spice Cake Pumpkin Spice Cake
Mix nu de eieren, het bakpoeder, de geroosterde pompoen blokjes, havermoutmeel, appelmoes en de proteïnepoeder en mix dit in een keukenmachine of met een staafmixer tot een glad mengsel. Voeg dan de kruiden toe naar smaak, ik heb best wel flink wat kruiden gebruikt. Van alles minstens een theelepel gok ik! Vet je cakevorm in met kokosolie/spray of gebruik een siliconen cakevorm en giet het cakemengsel hier in. Plaats dit nu in de oven voor 45 minuutjes en genieten! Mmm..

Laat je weten wat je ervan vindt?

Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent