#58 VOEDzooi

Rijstepap is een oud, zoet gerecht op basis van rijst. Mijn mama maakte dit vroeger altijd voor ons thuis als dessert en ik vind het zo onwijs lekker! Vooral nu het buiten wat kouder wordt, mmm.. Lekker in de avond gewikkeld in een dekentje met een kommetje op schoot. Als het buiten aan het sneeuwen is, smaakt het extra lekker. Ook écht een perfect dessert voor met Kerst trouwens!

Wat heb je nodig voor 1 pannetje rijstepap (voor 8 kommen)?
2 kopjes rijst
1 liter halfvolle melk
1 blik gecondenseerde melk
1 kaneelstokje
1 kruidnagel
1 kokosnoot
Voor als je hem nog zoeter wilt: 1 -3  eetlepels suiker naar smaak
Kaneelpoeder

IMG_0975-1024x683

Kook de rijst met een beetje water, het kaneelstokje en de kruidnagel totdat de rijst helemaal zacht is geworden. Ondertussen sla je de kokosnoot open en haal je er het vruchtvlees uit, lees hier hoe je dat moet doen. Je kunt natuurlijk ook kokosrasp uit een zakje gebruiken, maar mijn mama zegt dat vers echt veel lekkerder is. Daar vertrouw ik dan ook op. Het vruchtvlees ga je dan nu raspen of zoals ik deed – in de keukenmachine fijn malen.

Voeg nu de helft van het melk en de kokos bij de rijst en roer goed. Zorg dat het vuur niet te hoog staat en dat je af en toe blijft roeren, dit kan namelijk snel verbranden en dat is zonde. Voeg er na een aantal minuten de rest van het melk en de gecondenseerde melk bij. Wil je hem nog zoeter? Gooi er dan nog een beetje suiker in.Giet in een kommetje en strooi er nog wat kaneel overheen. Ook lekker om koud te eten trouwens!

Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent