#6 Voedzooi

Ben je klaar Voedzooi nummer 6? Wie houdt er nou niet van chips? Als ik ergens ben en er staat chips op tafel dan moet ik me echt heel erg in houden om er niet van te eten. Lekkere zoute vettige chips, heerlijk! Mijn favoriet? Paprika chips. Met ribbeltjes! Die zijn zoooo lekker, ik eet er zo een hele zak van leeg. Dit weekend stond ik in de keuken om er een gezondere variant van te maken.

Zoete aardappel paprika chips met ribbeltjes! What do we need?
1 grote zoete aardappel met schil
Scheutje olijfolie of kokosolie
Paprikapoeder
Zout
Extra: dunschiller, julienne schiller en een oven met bakplaat bedekt met bakpapier

Allereerst was je de zoete aardappel goed en dep je hem droog. Nu snijd je de zoete aardappel om en om met de dunschiller en de julienne schiller. Met de julienne schiller krijg je eigenlijk slierten maar niet als je hem om en om met dunschiller snijd! Als je geen ribbeltjes wilt dan gebruik je alleen de dunschiller, scheelt ook iets minder werk!

Verdeel de aardappelplakjes over de bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijf/kokosolie, zout en paprikapoeder. Je kan er trouwens ook nog wat peper en knoflookpoeder over heen doen als je dat lekker vind. Zet dit 20 minuten in de oven, keer ze halverwege om, totdat de randjes bruin zijn en het middelste krokant! De oventijden kunnen afwijken als jouw plakjes dunner of dikker zijn.

Even laten afkoelen en je healthy chips is klaar! Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent