#61 VOEDzooi

We have a winner! Jasmine Janissen. Die komen vast wel van pas als je gaat samenwonen in februari!

FIEKE!!!!!!!!! IK HEB EIN-DE-LIJK DE PANNENSET DIE IK AL JARENLANG VOOR MIJN VERJAARDAG AAN JOU VRAAG, MAAR NIET KRIJG, ONTVANGEN!!!!!!!!!!! En nee ik ben niet jarig vandaag en ik heb het ook niet van jou gekregen, maar wel van Tefal zelf. Je verklaarde me altijd voor gek als ik er ieder jaar weer over begon. Mijn hints waren nooit subtiel als het ging om een goede pannenset. Liepen we door De Bijenkorf dan moest er altijd eerst een bezoek aan keukenafdeling gebracht worden in plaats van de kledingafdeling. Waarom? Nou om jou dus aan te wijzen dat ik echt heel graag een goede pannenset cadeau wilde krijgen. Een goede pannenset gaat nou eenmaal heel lang mee in mijn optiek! Jouw response ieder jaar weer? ‘Wat heb je aan een pannenset als je niet weet of je komende jaren op gas of inductie kookt Francien?’ Toen had ik geen idee wat je bedoelde. Nu wel. Weet ik veel dat je daar niet gewoon dezelfde pannen voor kunt gebruiken… Je begrijpt ik ben een ware keukenprinses.

Nou lieve lezer eigenlijk ben ik dat dus wel, maar alleen op de voorwaarde dat ik in een mooie, schone en vooral grote keuken mag koken. Noem het randvoorwaarden. Mijn eigen keuken voldoet hier totaal niet aan. Dus toen Tefal me vroeg of ik een nieuwe pannenset wilde uitproberen ben ik er gelijk op gedoken. Ik stelde de volgende voorwaarden:

1. Een mooie open keuken met keukeneiland
2. Een schone keuken
3. Een vriendin die nog beter kan koken dan ik (Jenny, where you at?)
4. En een cameraploeg, zodat ik mijn excellente kookkunsten kan showen (opschepper)

Ik vond zelfs de keuken waar Linda de Mol ook regelmatig haar LINDA. Magazine covers schiet. Tefal was direct enthousiast over mijn plan en zo geschiedde. Om het geheel af te maken koos ik voor een feel good maaltijd. Ik moest er ten slotte voor zorgen dat Jenny zich er goed door ging voelen (gezien de eerder aangelegde puinzooi). En ik vond ook dat ik het mezelf makkelijk mocht maken qua het recept en de daarbij behorende ingrediënten.

Tefal Girls Love 2 Run (1)

Wat heb je nodig?
Pannenkoekenmix van Koopmans (die is lekker jonguh) waar je alleen water aan hoeft toe te voegen
Tony Chocolonely (smaak naar keuze)
Poedersuiker
Frambozen
Nutella
Slagroom

Bereidingswijze
Ik vind pannenkoekenmix waar je alleen water aan hoeft toe te voegen dus echt geweldig! En die Jenny komt met het perfecte idee om het water en de mix in de blender klaar te maken. Ik hou mijn hart vast, maar het werkt dus nog supergoed ook! Vanuit de blender kun je het ook gemakkelijk in de pan schenken. Ik wil boter in de pan doen, maar fotografe Joyce houdt dit tegen. ‘Francien en Jenny in een Tefal pan met anti-aanbaklaag hoef je juist geen boter te doen. Je moet enkel wachten tot de Thermo-Spot egaal rood is. Dan is de pan namelijk op de juiste temperatuur.’ Als je het mij vraagt kan deze pan dus praten. Hij geeft gewoon de juiste baktemperatuur aan. Waardoor de belangrijke voedingstoffen behouden blijven. Ideaal toch? Door de anti-aanbaklaag ervaar ik bij het omgooien van pannenkoek totaal geen ongemakken. Het gaat me zelfs zo gemakkelijk af dat ik de pannenkoek een keer of drie de lucht in werp. Wij zijn met twee personen en hebben dus aan vier pannenkoeken genoeg. Als alle pannenkoeken gebakken zijn besmeer je ze eerst met Nutella. Waarna je ze oprolt en op een bord neerlegt. Men neme de slagroomspuit en gaat helemaal los. Idem dito met de poedersuiker. Was de frambozen eerst even voor gebruik. Leg deze op de pannenkoek en maak het af met stukjes Tony Chocolonely. Zet het bord op het midden van de tafel, waarna jullie uren kunnen eten en kletsen over de liefde en het verdriet dat daar soms uitkomt.

Tefal Girls Love 2 Run (2)

En dan nu mijn verkooppraatje. Zo simpel is het. De Tefal pan met anti-aanbaklaag (geschikt voor gas, keramisch, elektrisch, halogeen) die ik en Jenny hebben gebruikt gemakkelijk online verkrijgbaar, voor meer info zie hier. Iets met het perfecte Sinterklaascadeau?!. Dus heb je een vriend of vriendin die net als ik en Jenny graag in de keuken staat? Of een vader die altijd van alles en nog wat laat aanbranden? Of een vriend of vriendin met liefdesverdriet help hem of haar dan uit de brand met de anti-aanbakpan (lijkt me het perfecte woord om potje scrabble mee te winnen).

Ik heb ook nog de Keramische pan van Tefal gekregen. Die is dan weer perfect om vlees in te braden zodat de sappen en daarmee de smaak behouden blijven. Dankzij de keramische coating (lees: dit is GEEN anti-aanbaklaag, zoals de meeste wel denken) is de pan krasbestendig en gemakkelijk af te wassen met de hand. Ook deze is uitgerust met de welbekende Thermo-Spot die aangeeft wanneer de pan de ideale gebruikstemperatuur van 180 °C heeft bereikt. Ideaal voor een meisje zoals ik dat geen biefstuk kan bereiden voor haar zweetdate. De vormvaste bodem zorgt daarbij voor een egale warmteverdeling. Waardoor ik in het vervolg dus ook gewoon een biefstukje kan bereiden.

Ik ben dus best een luie donder en stop het liefst mijn pannen ook in de vaatwasser. Alleen is het veel beter om pannen af te wassen met de hand. Hierdoor gaan ze het langst mee. Tefal, ben ik aangenomen voor de functie als sales representive?! Top, waar kan ik tekenen?

Tefal Girls Love 2 Run (4)

Ik zei toch, dat #DOcember de maand is waarin ik ook van alles voor jou regel. Laat mij in de comments weten waarom jij deze twee pannen ook wel kunt gebruiken! Wanneer je nóg meer kans wilt maken op de pannen (5x keramisch en 5x anti-aanbakpan), kun je deze enquete invullen.

Eet smakelijk trouwens! Wat vind je van de video?

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto’s door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Deze post is in samenwerking met Tefal tot stand gekomen.
P.P.S.  Slinger je hardloopmotor aan! SMASH die 70 kilometer in #DOcember

Recent