#62 Dagboek van een hardloopster

Ik kijk in mijn digitale agenda. Zie dat het 18 #DOcember is en dat ik op 33/70 kilometer zit.

Uitslapen doe ik af en toe. Helaas zit dat er vandaag niet in. Ik heb een interview met Grazia. Door een miscommunicatie ben ik niet op de aangewezen plek nog tijd. Gelukkig is er FaceTime. Het interview vliegt voorbij. Hoe dan? Omdat ik tegen een semi-bekende mijn verhaal mag doen. Dat praat even net ietsje gemakkelijker. Zeker gezien de materie.

In de namiddag beantwoord ik enkele mails en pak ik mijn spullen bijeen. Ik ben de afgelopen weken nauwelijks toegekomen aan het leiden van een normaal leven, dus opruimen voelt bijna als een fijne aangelegenheid. Bijna, want na een uur ben ik toch echt wel klaar met de explosie van kleding, boeken en goodies die ik de afgelopen maand bij elkaar heb geraapt.12387827_10205484058557279_853327802_n

Daarna maak ik tijd om te lezen. Ontspannen is namelijk iets waar ik dus bijna niet meer aan toekom. Daarom heb ik mezelf verplicht een uur te lezen. Ik blader door Miljuschka’s Food Trucks. Ik kon toentertijd niet bij de lancering zijn, maar ik ben een enorme fan van Miljuschka en de manier waarop zij zichzelf en haar voedsel presenteert. Eveneens vind ik haar een bijzonder leuk mens. Terwijl ik haar enkel voorbij heb zien lopen op de rode loper van LINDA.TV. Ik waardeer haar echtheid. Naast haar werkzaamheden is ze namelijk ook nog fulltime mama. Okay I have to admit, I have a girl crush.

Het boek van James Rhodes, pianist, hoe muziek mijn leven redde is naar mijn menig hét boek van 2015. Zijn schrijfstijl is vergelijkbaar met die van Jelmer de Boer, maar eigenlijk nog net een stukje eigenzinniger en gevatter. Kan dat? Ja dat kan dus. Wacht ik pak even de Bol.com omschrijving van het boek erbij. ‘Hij heeft het uiterlijk van een rockster, de humor van een standup comedian en het pianotalent van Glenn Gould. Tot 2008 had niemand ooit van de Engelse cultpianist James Rhodes (1975) gehoord. Hij studeerde psychologie, werkte in Londen, trouwde en kreeg een zoontje. Maar door zijn traumatische herinneringen aan langdurig seksueel misbruik door een gymleraar op school, sloeg de waanzin steeds toe. Drugs, zelfmoordpogingen en gestichten maakten zijn leven tot een hel. Rhodes klampte zich vast aan de muziek van Bach, besloot musicus te worden en `genas. In zes jaar tijd ontwikkelde Rhodes zich tot succesvol concertpianist, rebelse You- Tube-held, maker van prachtige documentaires over muziek en waanzin, gevatte tv-persoonlijkheid en spitsvondige schrijver. Rhodes slaat de brug tussen pop en klassiek.’ De vertaling van zijn boek zit zo ontzettend goed in elkaar. Het heeft mij in ieder geval heel erg geholpen bij het formuleren van mij eigen verhaal. Dus als je je nou echt kapot verveeld deze Kerst bestel dan alsjeblieft deze twee boeken. Dan weet ik zeker dat je de Kerst overleeft.

10653920_10205484057597255_1305947798_n

Aan het einde van de dag is het tijd om het oosten des lands op te zoeken. Zutphen om precies te zijn. Ik heb even wat rust aan mijn hoofd nodig en mijn lichaam snakt naar een slaap sessie in een heerlijk gespreid bedje. En dus strijk ik neer bij vriendinnetje Judith. Waar zowel de chips, chocoladesletters en wijn rijkelijk vloeien.

12380244_10205484058397275_838058409_n

Net na middernacht belanden we in A&S Haarmode, onder het genot van een wijntje converseren met de eigenaar van de zaak. Een ras ondernemer in hart en nieren. Anders ben je niet nog na twaalfen aan het werk. Er is ook direct even een afspraak gemaakt voor morgenochtend, want mijn haar dat ziet er dus echt niet uit! En aangezien ik aanstaande zondag een video moet opnemen is een nieuw kapsel van harte welkom.

Tevens staat er morgen een run op het programma. Evenals een fijne shopsessie. I love myself some good sale! Wat ga je morgen doen? En hoe gaat #DOcember je af?

?

Francien

Foto’s door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Doe jij al mee met #DOcember? Slinger je hardloopmotor aan! SMASH die 70 kilometer in #DOcember.

Recent