#62 VOEDzooi

Gepofte zoete aardappel, super easy en ook nog eens mega lekker. Vooral met guacamole! Ik maak dit vaak voor vrienden en die zijn er dol op. Het is echt een top bijgerecht en heeft bijna geen werk nodig, alleen wat geduld. Een top recept, al zeg ik het zelf.

unnamed-2

Wat heb je nodig? (voor 2 personen):
2 grote zoete aardappels
1 avocado
1/2 citroen
1/2 rode ui
1 knoflook
1 (kleine) tomaat
Peper & zout

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Prik met een scherp mes of vork gaatjes in je zoete aardappel en wikkel hem dan in aluminiumfolie. Zorg dat je hem goed inwikkelt, zodat er geen stoom uit kan ontsnappen. Pof de aardappel ongeveer voor 50 minuten in de oven.

In tussen prak je de avocado in een schaaltje en doe je hier het sap van de citroen bij. Snijd de ui en tomaat in kleine blokjes en voeg deze ook toe aan de guacamole. Roer er ook nog zout en peper naar smaak door en klaar!

Zodra de gepofte aardappelen ook klaar zijn, haal je ze uit de oven en open je het aluminiumfolie. Laat het even een paar minuten rusten totdat alle stoom eruit is. Snijd nu de gepofte zoete aardappelen open en schep er je zelfgemaakte guacamole in.

unnamed-4

Het wordt een zooitje tijdens het eten maar echt; dit is zo lekker! Wil je trouwens liever een eiwitrijke guacamole? Probeer dan deze (aanrader)!

Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

P.S. Slinger je hardloopmotor aan! SMASH die 70 kilometer in #DOcember

Recent