#7 RUNiversity

Boeken. Ik lees ze. Hardloopboeken sla ik vaak over. Tenzij ik er zelf in sta of als het verhaal me aanspreekt, omdat ik me er als hardloper zelf in kan verplaatsen. Vandaag doe ik daarom drie aanbevelingen.

Amsterdam RENT
Natuurlijk begin ik met het boek waar ik zelf in sta. Ik werd enkele maanden geleden geïnterviewd over hardlopen en mijn favoriete hardlooproute in Amsterdam. Deze route inclusief foto’s van niemand minder dan ik en Fieke vind je terug in Amsterdam RENT. Het interview gaat over hardlopen en mijn TE gekheid. Trouwens mijn vrienden van de Running Junkies zijn ook in het boek te vinden. Evenals hardloop held Dolf Jansen. Die is dus net zo (TE) ge als ik.

What I talk about when I talk about running
Haruki Murakami, de grootste Japanse schrijver en een van de belangrijkste schrijvers ter wereld, raakt me. Ik herken me in het verhaal dat hij vertelt over hardlopen. Hij legt je niets op, geeft je geen advies. Hij laat je enkel zien waarom hardlopen voor hem zo belangrijk is. Het motiveert me zo erg dat ik net als Haruki ook iedere dag willen hardlopen. Ik gebruik het boek als motivatie. Het boek mag niet uitgaan. Simpelweg omdat ik er enorm veel plezier aan beleef. Wat lastig is, want het boek leest zo extreem makkelijk weg. Ook al is het boek Engelstalig, Haruki heeft er samen met zijn Engelse co-author voor gezorgd dat het boek voor iedereen toegankelijk is. Door dit boek, wil ik mijn eigen boek niet meer schrijven. Zijn verhaal is namelijk ook deels mijn verhaal.

Het Blauwe uur
‘Op een vroege ochtend staan zeven hardlopers aan de voet van de grootste duin van Nederland. Het zijn vooral beginners. Vier uur later komen ze via dezelfde duin de bewoonde wereld weer in. In de tussentijd hebben ze hardgelopen, in het donker en in stilte. Geen van hen had gedacht dat zomaar, met nauwelijks training, te kunnen.’ Vanaf bladzijde één voel ik me onderdeel van deze groep. De nacht. Het avontuur dat roept. Het deed me besluiten om samen met de schrijver, Hans Koeleman, illegaal de Dam tot Damloop te lopen. De rest is geschiedenis…

Kom maar door, heb jij nog een hardloopboek voor me dat echt het lezen waard is?

Foto’s Joyce Bongers

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent