#7 Voedzooi

Ben je ook zo gek op chocolade als ik? Pure chocola, melk chocola, witte chocola, met nootjes, zonder nootjes. You name it, I like it. Ik wilde weer iets met chocola maken! Ik twijfelde tussen een bounty of snicker bar maar ben uiteindelijk voor de bounty gegaan omdat dit me doet denken aan een tropisch eiland en het opeens zo koud is in Nederland! Het recept? Niet eens zo moeilijk! Je hebt maar 4(!) ingrediënten nodig en je healthy bounty is ready to eat. Dus geen gekke e-nummers of andere rare toevoegingen! Alleen maar ingrediënten die jij kent:)

Voor 4 bounty heb je het volgende nodig:

  • · 130 gram kokosrasp
  • · 4 eetlepel kokosolie
  • · 4 eetlepel ahornsiroop of honing
  • · 130 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)

Meng de kokosrasp met de ahornsiroop (of honing) en de kokosolie en meng dit in een keukenmachine met elkaar. Je kan het ook proberen te mengen met je handen/blender als je geen keukenmachine hebt maar dit gaat wel lastiger! Het kokosmengsel haal je nu uit de keukenmachine en probeer je in 4 porties te verdelen. Kneed deze porties nu uit tot een bounty vorm. Dit is best wel moeilijk heb ik gemerkt. Ik heb er echt heel erg lang over gedaan om de juiste vorm te krijgen. Je kan natuurlijk ook gewoon balletjes er van maken! Om de bounty’s goed stevig te laten worden, leg je ze even in de vriezen voor een half uur.

In de tussentijd smelten we de pure chocola au bain marie. Haal de bounty’s uit de vriezer en dompel ze nu 1 voor 1 in de gesmolten chocolade en leg ze op een bordje. Voor de echte bounty effect druppel je nog wat lijntjes aan de bovenkant zoals ik heb gedaan! Laat de bounty’s nu goed afkoelen en hard worden in de koelkast. Nu heb je je eigen healthy bounty gemaakt! Ik at ze vanochtend tezamen met mijn yoghurt, heerlijk!

 Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent