#73 VOEDzooi

G*dver ik mis Jenny. Jen, wanneer kom je terug? Ik hou alleen maar van koken in een opwelling. Standaard koken doe ik niet. Dat doen andere mensen voor mij. Ik kan wel koken, maar dan enkel als daar al mijn focus ligt en niets anders te doen heb. En laat ik eigenlijk altijd iets beters te doen hebben dan koken. Jen, ik ben naar je blog gegaan en kwam daar de koeken tegen van Isa. Dus toen dacht ik, die wil ik ook proeven. Ik heb daarom mijn zweetdate gesommeerd deze ook voor mij te maken. Enige probleem de oven ontbreekt. Hopelijk heb je wel een oven om deze koekjes van goud van te maken. Wil je er dan ook eentje voor mij overlaten? Bij voorbaat dank!

Ik hou heel erg van de combinatie geraspte appel met kaneel en laat dat nou maar net de basis vormen van deze koekjes! Zó lekker! Eigenlijk zijn het qua smaak een soort mini appeltaartjes, alleen is deze koekjes variant makkelijker om te maken, makkelijker mee te nemen en gezonder! Zondag staat ook wel bekend als bakdag, dus een goede reden om dit receptje meteen maar eens uit te proberen & ik beloof je dat het resultaat zeker niet tegen gaat vallen!

Schermafbeelding-2016-02-28-om-08.44.32-768x511

Wat heb je nodig voor 9 grote koeken?
2 appels
200 gram havermout
3 eetlepels lijnzaad
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels cranberries
1 eetlepel honing
Hoeveelheid kaneel naar smaak (ik gebruikte ongeveer 4 theelepels)
Een handje noten (in stukjes)

Schermafbeelding-2016-02-28-om-08.49.38

Hoe maak je het?
Week voordat je begint de 3 theelepels lijnzaad in een kommetje met 4 tot 5 theelepels koud water. Verwarm alvast de oven voor op 175 graden. Schil vervolgens de appels en mix het in de keukenmachine tot kleine stukjes (met de handrasp kan natuurlijk ook). Let er wel op dat het geen moes wordt, maar dat het gewoon kleine stukjes zijn.

Meng daarna in een kom de appels, havermout, cranberries, noten, kaneel en lijnzaad en kneed het goed tot een geheel. Smelt ondertussen in een pannetje de kokosolie en voeg ook dit, samen met de honing, toe aan het deeg.

Maak er nu koeken van, het maakt niet uit hoe groot of hoe klein ze zijn, maar zorg er in ieder geval voor dat ze wel allemaal ongeveer dezelfde dikte hebben. Verdeel ze over een ovenrooster met een velletje bakpapier en zet ze voor 20-30 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte.

Laat je in de comments weten wat je ervan vindt?

?

Isa (Jenny, Joyce & Francien)

Volg mij via mijn BlogFacebook of Instagram!

Recent