#8 TWO OCEANS DIARY

De kilometers gaan als warme broodjes over de toonbank. Daarmee komen ook de eerste pijntjes opzetten. Ook de doorgewinterde hardloopsters hebben te maken met shin splits. Pijnlijk. Maar we gaan door en maken een pitstop bij de fysio.

10967081_10203771287339069_1063831047_n

IMG_1627

IMG_1930

RUN

Francien
Na die 25 kilometer van zondag doe ik heel rustig aan. Pas een week later, gisteren dus, bindt ik mijn hardloopschoenen onder. Dit keer hoef ik maar 12 kilometer te doen als duurloop. Ook weleens fijn. Echter zijn de onderkant van beide voeten ietwat stijfjes (overblijfsel aan de workout met Arie B.). Toch maak ik mijn run af. Mijn BFF fietst naast me en houdt me letterlijk op de been. Mijn linkerbeen vertoont ietwat pijntjes, dat heeft vast te maken met de bovengenoemde shin splits.

Fieke
Na de pittige 16 km van vorige week zaterdag trok ik maandag braaf m’n schoenen aan voor een snelle 5km. Dat herhaalde ik op woensdag nog een keer en vrijdag ging ik voor 11km. De zon scheen en ik liep heerlijk. De rest van het weekend was vol bezoek en op een strandwandeling na heb ik geen beweging gehad:)

10965482_10203771287659077_1657132654_n
WORKOUT

Francien
Ik kijk ontzettend uit naar de indoor cardio training. Ik merk namelijk dat mijn buikvetjes er goed bij floreren en mijn uithoudingsvermogen gaat met sprongen vooruit. Daarnaast ben ik zowaar bevriend geworden met de stairmaster en klim ik met gemak trap op, trap af. Zaterdagmiddag word ik opgewacht door Arie B. en Women’s Health. Aldaar staat me een pittige crossfitachtige training te wachten. Gelukkig ben ik niet de enige. 50 Girls staan te trappelen, waaronder Annemerel, Aranka en Anne.

Fieke
Hetzelfde riedeltje als de laatste weken. Yoga waarbij m’n downward facing dog al bijna met platte voeten op de grond lukt en 2 krachttraining sessies waar m’n core en billen aan het werk moesten.

10966794_10203771287459072_693488825_n

10968108_10203771287819081_366946344_n

IMG_1947

IMG_1943

EAT

Francien
De afgelopen weken gingen eigenlijk heel goed. Ik sloeg geen maaltijden meer over, at gevarieerd en maakte zelfs mijn eigen maaltijden klaar. Deze week ging het mis. Tony Chocolony was de boosdoener. Na een kleine reep, volgde al gauw een grote reep. Daarnaast beloonde ik mezelf iedere dag met een warme chocolademelk inclusief slagroom. Sorry in die k*tkou kan en wil ik gewoon niets anders drinken dan dat. Owja ik ging mezelf ook te buiten aan de beste biologische patat van Utrecht (heel verantwoord dus). Liet mezelf verleiden door de dropspot. In nog 4 minuten schepte ik de lekkerste drop ooit bij elkaar. Ik had slechts 24 uur nodig om dit alles op te eten.

Wat ik wel deed was avondmaaltijden bereiden. Spinazie, zoete aardappel, vis en dat vijf keer achter elkaar. Waarom moeilijk doen, als het makkelijk kan? Ik ontwikkelde overigens ook een nieuwe verslaving. Een vers tijgerbroodje van de bakker om de hoek. Die ik bij thuiskomst maar al te graag beleg met vlokken. Gisteren werd ik getrakteerd op sushi in de middag. In de avond werd er zelfs uitgebreid voor me gekookt. Brownie als amuse, kaasjes als voorgerecht, champignon risotto als hoofdgerecht en (wederom) brownie voor desert. Ach ja, ik mag niet klagen.

Fieke
Vroeger werkte het thuis al zo: alleen snoepen in het weekend. En zo gaat het nog steeds. Door de week haal ik niets in huis en in het weekend zijn we wat makkelijker. Het moet wel leuk blijven natuurlijk;) vrijdag nam ik m’n ouders dan ook mee voor een traditional high tea en zaterdag at ik de lekkerste steak tartare met friet van Newcastle. De rest van de week kookte ik, lunchte veel met soep en ontbeet trouw met havermout. Best tevreden;)

We zijn deze week niet echt toonbeeld van verantwoord trainen, eten en lopen. Onze excuses daarvoor. Hoe ging het jou deze week af?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent