#8 VOEDZOOI

Het begint weer meer te regenen, de verwarming gaat weer aan en de dagen worden korter. Jep, het is herfst! Maar herfst betekent ook dat de pompoen zijn comeback weer even maakt. Pumpkin everything baby! Zelfs in koffie. Iedereen is altijd zo dol op de Pumpkin Spice Latte (PSL) van Starbucks dus ik besloot er eentje te halen. Ik heb hem na een paar slokken weggegooid. Veel en veel te zoet en echt een caloriebom (380 calorieën!). Ik heb ook even wat rondgespeurd op het internet…

Foodbabe schreef dit artikel over de PSL van Starbucks. Starbucks wilde eerst niks kwijt over de ingrediënten maar het is Foodbabe uiteindelijk wel gelukt deze te krijgen. Terwijl Starbucks wel een aantal ingrediënten op zijn website zet, geeft het niet prijs wat er in de latte’s, frappuccino’s, macchiato en smoothies zit.

In de Pumpkin Spice Latte zit volgens FoodBabe geen spoortje van pompoen. In plaats daarvan drink je dit:

Heel veel suiker (ruim 50 gram in een Grande)
Monsanto-melk (in de VS)
Resten van bestrijdingsmiddelen
Natuurlijke en kunstmatige smaakstoffen
Conserveringsmiddelen en sulfieten

Dit weekend heb ik in de keuken gestaan om een healthy PSL te maken waar wel pompoen in zit en maar 235 calorieën! Dus veel en veel gezonder!

What do we need for 1 grote PSL?
300 ml volle melk (of magere melk als je hem nog meer “light” wilt hebben)
200 gram pompoenblokjes
2 eetlepels walden farm pancake syrup, maar dit kun je ook vervangen door 1 eetlepel agavesiroop of honing
1 espresso
1 theelepel pumpkin spice mix (of gewoon speculaaskruiden)

Kook de pompoenblokjes tot ze zacht zijn en maak er dan met een staafmixer pure van. Voeg nu de melk, de siroop en de pumpkin spice mix samen en mix dit ook weer goed met de staafmixer zodat het een goed gemixte mengsel is. Zeef het mengels nog even, aangezien je PSL zonder stukjes wilt. Verwarm dit mengsel en zorg ervoor dat het net niet kookt. Voeg hier 1 espresso aan toe! Even goed roeren en giet het nu in een beker/glas of mok met nog wat pumpkin spice mix on top and there you go!

You now have a homemade healthy PSL! Bijna de helft minder calorieën & geen rotzooi! Enjoy!

Photo 1 by: Daily Burn

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram

Recent