2 Run | Jump up

Om mijn enkel te versterken heb ik de opdracht gekregen om iedere dag ongeveer 10 minuten touwtje te springen. Veel op je tenen, van de ene naar de andere voet, het moet allemaal helpen om m’n voetje weer sterker te maken. Nou doe ik dat natuurlijk braaf, maar het is wel een serieuze workout. Zeker toen ik de eerste keer dacht dat ik wel even 10 minuten achter elkaar door kon gaan. Aint gonna happen;) Op zoek naar een alternatief dus maar. En dan is Doutzen een beetje hoog gegrepen, bleek (tering, die is goed!).

Ik had een tijdje geleden een interview gelezen met (ik geloof) Nicolette van Dam in (ik geloof) de Grazia. Daarin vertelde zij over haar workout regime. Touwtje springen was een ding wat ze dagelijks deed. 10 minuten achter elkaar, maar wel met een twist. Ze zet een stopwatch aan en spring 100 keer binnen een minuut. Als ze dan nog tijd over heeft is dat de rust die ze krijgt. Dat leek mij wel een goeie om te proberen… De eerste 4 minuten ging dat eigenlijk prima. Ik hield steeds zo’n 10 seconden over om uit te puffen, maar daarna werd die tijd steeds korter en de rust daarmee dus ook. Met andere woorden, ik ging stuk. En dus heb ik bij minuut 7 besloten om naar 90 over te schakelen;) Toch was het een goede, je maakt het ook nog een beetje competitief zo;)

Dan is er nog deze video, gevonden op 1 van mijn favoriete sites van de afgelopen tijd: Fitsugar. Het is een 10 minuten durende intervaltraining, waarbij je steeds een periode heel intensief, op verschillende manieren springt en tussendoor een coolingdown hebt om weer even op adem te komen. En dit is dus echt leuk!

Gebruik jij je springtouw weleens? Het kan namelijk ook als een supergoeie warmingup werken voor je run:) 

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent