2 Live | Mornings

Iedere woensdagochtend staan Frans en ik, zoals al vaker verteld, braaf en veel te vroeg in het Vondelpark. Om stipt half 8 start onze Pim met de training. En dat is voor mij nog wel eens een uitdaging, aangezien ik meestal heel fashionably late ben. Maar toch sta ik redelijk op tijd bij ons grasveldje. Niet van harte, overigens. Nee, die ochtenden kosten me moeite. Veel moeite. Ondanks dat ik me na een morning workout toch echt 100x beter voel. Daarom heb ik gister even wat dingetjes geprobeerd om er voor te zorgen dat die helse ochtenden wat minder hels zijn.

Ik heb de tips gevolgd die ik online vond over vroeg opstaan en die heb ik gelijk maar even in de praktijk gebracht.

Don’t start your day hating life… 
Dat doe ik dus wel. @*@&#*(& HOEZO heb ik m’n wekker op zo’n onchristelijk tijdstip staan. In welke vlaag van verstandsverbijstering heb ik dat bedacht. En dan stampvoetend m’n bed uitstappen op weg naar de WC. Gister deed ik dat niet. In plaats daarvan zette ik als allereerst mijn nieuwe lievelingsliedje van James Blunt op en ik hield instantly van het leven… Een beetje dan;)

Get out!
Ook hier ben ik slecht in… Ik ben geen snoozer, maar wel iemand die zich nog even omdraait met haar telefoon in haar hand. Eerst even Instagram, Facebook en het nieuws checken voordat ik tot leven kom. Vooral dat eerste kost bergen met tijd. We volgen veel mensen en ook veel Amerikanen, die terwijl ik slaap extra actief zijn. Ik ben zo 10 minuten verder als ik m’n Instagram weer sluit. Slecht natuurlijk. Dus gister… Stapte ik zonder naar m’n telefoon te grijpen uit bed. Dat was eigenlijk wel prima. Het nieuws las ik vervolgens op de wc en Insta sloeg ik gewoon helemaal over! It’s a miracle;)

Prepare yourself
Er zijn van die ochtenden waarop ik het gewoon allemaal nog niet helemaal weet. Dan sta ik dood, met grote ogen in de kast te kijken. Wat ga ik nou eigenlijk doen? Oja sporten/werken/boodschappen. Wat heb ik dan ook al weer nodig… Oja, traininggear/jurkje/spijkerbroek. Het is natuurlijk veel handiger om dat alvast voor te bereiden op de avond ervoor. Gewoon klaarleggen wat je aan wilt en daar meteen inschieten. Zeker met sportkleding is dat makkelijk. Met mijn dagelijkse kleding is dat soms wat lastiger, aangezien mijn kledingkeus nogal moodswings kent;)

EAT!
Als je hebt gegeten is de wereld meteen een stukje mooier. Je voelt je actiever en je lichaam gaat eigenlijk op standje ‘aan’. Nou ben ik hier opzich aardig goed in. Ik begin ongeveer elke dag met een heerlijke smoothie en een kop thee, ken geen beter begin. Maar wanneer er zo’n belachelijk vroege workout op het programma staat ga ik niet eerst smoothies staan blenden (arme liefde die nog in bed ligt), dus dan ga ik voor een banaan, met een smoothie after:)

Wining is not accepted
Er is een duidelijk verschil tussen jezelf dwingen om iets te doen wat je echt niet wil, of miepen en klagen en excuusjes bedenken. Hoe erg is het nou. Dat vroege opstaan. Je weet hoe actief je je achteraf voelt. Stel je dan ook niet aan en kom uit je bed. Niet aanstellen! Dat denk ik sowieso altijd de avond van te voren (de ochtend zelf vind ik mezelf heel zielig). En toch, geloof mij, je dag is veel relaxter als je de workout al hebt gehad voordat je dag goed en wel is begonnen:)

Heb jij er moeite mee?

?

Fieke (& Francien)

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent