#9 RUNiversity

Mijn run is heilig. Mijn run is van mij. Dit is mijn moment van rust waarvan ik de regisseur, de scriptschrijver en de enige acteur ben. Toch zijn er een aantal dingen waar ik geen invloed op heb en dan kom ik, ondanks mij zorgvuldige planning, toch voor ongewenste verrassingen te staan.

That sh*t cray
Tijdens mijn run ben ik met wel honderd dingen tegelijk bezig. Zo let ik op mijn ademhaling, snelheid en hartslag (en die laatste heeft nogal wat pieken als er een hottie voorbij rent). Met andere woorden: ik heb het veel te druk om ook nog eens alle bergen hondenpoep te ontwijken die op de weg liggen. Het resultaat? Ik en mijn Nike Free’s zijn naast soulmates, ook nog eens poepmates. Als ik weer eens vol gas in een hoop bruine smurrie trap, weet ik waar ik de uren na mijn run mee bezig ben: een snelle en effectieve manier vinden om mijn ‘hexagonal flex grooves’ weer brandschoon te krijgen.

Earbuds to the rescue
Ongevraagde aanmoedigingen, beledigende opmerkingen en nageschreewd worden. Deze drie kunnen mijn run behoorlijk verzieken. Door mijn oordopjes kan ik mij afsluiten van alle b*llshit (dit keer geen hondenpoep) die ik over mij heen krijg. Mijn advies aan jou als je ooit in zo’n situatie terecht komt: hoofd omhoog en ren die losers voorbij alsof je Beyonce bent. Because you run the world. En zij duidelijk niet.

Kruistocht in spijkerbroek
Het was absoluut geen makkelijk besluit, maar het was beter zo voor iedereen. Forenzen en ik, we zijn uit elkaar. De tram, de trein en de bus hebben mij stuk voor stuk laten staan, buiten adem, op het perron of bij de halte. Uiteraard koos ik een voor de hand liggende oplossing: rennen naar werk. Dit kan ik je absoluut afraden: een spijkerbroek is gemaakt om mooi te zijn, niet om in te rennen.

Don’t try this while running
Ooit wel eens geprobeerd een selfie te maken tijdens je run? Voor iedereen die ik nu op een idee breng: DOE HET NIET! Let’s face it: je voelt je misschien als Beyonce (ja, dezelfde Beyonce die fiercly langs een groep losers rent), maar the ugly thruth is dat geen filter is opgewassen tegen jouw rode gezicht, doorgelope mascara en vieze zweetdruppels.

Om nog maar te zwijgen van de nietsvermoedende voorbijganger die geheel onbedoeld jouw selfie photobombt.

RUNdirection
Vorige week nog werd ik aangesproken door een duideijk verdwaalde toerist. Hevig met zijn armen zwaaiend hield hij mij aan. Of we soms in de buurt van de Heineken Experience waren? Ik, midden in het Amsterdamse bos, kon niet anders doen dan heel hard lachen. Die gast zag duidelijk door de bomen het bos niet meer. Of ik hem dan niet even een uitgebreide routebeschrijving kon geven? Sorry, ik ben geen wandelende Google Maps en ook geen One Direction. Ik heb alleen RUNdirections.

So tell me, wat zijn jouw grootste ergernissen tijdens jouw run?

PH: Joyce Bongers

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent