2 Eat | Healthyfans Green Smoothie

Ik zal mezelf eerst even voorstellen. Ik ben Jenny, ben 21 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ben nog student. Ik hou van lekker gezond eten en dit is ook één van mijn hobby’s. Een ander hobby van mij is sporten. Ik sport zo ongeveer 5 a 6 keer in de week. Hierbij is het belangrijk dat je ook goed eet. Francien en Fieke hebben mij gevraagd om hier elke woensdag een receptje te plaatsen en natuurlijk wilde ik dat doen! Vanaf vandaag zul je hier dus elke week een nieuw receptje vinden die ik stap voor stap zal uitleggen. Ook kan je mij vinden op instagram (username: Healthyfans)

Green smoothie
Ik wil vandaag beginnen met een recept voor een groene smoothie. Een groene smoothie is iets wat ik elke dag drink. Het is super gezond, heel eenvoudig te maken en ook nog eens super lekker! Ik ben er dol op. Een jaar geleden zou ik mijn neus hebben opgehaald bij het idee van spinazie of boerenkool door mijn smoothie maar nu kan ik niet meer zonder. De basis van een groene smoothie zijn: Groene bladgroente, vers fruit en water (of kokoswater/melk). De smaak van het fruit overheerst enorm, dus wees niet bang dat je alleen maar bladgroente proeft!

Waarom is het nou zo gezond?
Door het drinken van een groene smoothie krijgt je lichaam een enorme dosis goede voedingsstoffen binnen en niet te vergeten; energie! Ik heb geen koffie meer nodig om de dag door te komen. Groene bladgroenten zijn een belangrijke bron voor eiwit, vitamines, mineralen,  vezels, en anti-oxidanten. Ik voel me er gelijk gezonder en fitter door.

Het recept
Groene smoothies kun je op duizenden manieren maken maar vandaag wil ik deze met jullie delen. Heel simpel en een van mijn favorieten!

Het enige wat je nodig hebt is:

  • een snijplank
  •  een mes
  •  een blender
  • glas (of een potje, zoals ik gebruik)

En de volgende ingrediënten:

  • 1 handje spinazie (of 2 handjes als je al vaker groene smoothies drinkt)
  • 1 bevroren banaan (in stukjes gesneden)
  • 1 sinaasappel
  • 200 ml melk (ik gebruik hier sojamelk)

What to do
Allereerst mix de spinazie met melk in de blender, zo voorkom je dat je klonten spinazie in je smoothie krijgt. Als dit goed met elkaar is gemixt dan gooi je de overige ingrediënten erbij. Dit blend je goed samen. Nu is je smoothie klaar! Je schenkt het in een glas of potje. Je kan er eventueel nog een topping op doen zoals wat geraspte kokos, chia zaad of goji besjes! Enjoy!

?

Jenny

Follow me on Instagram

Recent