A guilty free salad!

Hou je ook van gezonde salades? Ik wel! Ik vind het heerlijk om te variëren met de ingrediënten van een salade. Vaak kijk ik wat er nog in de koelkast ligt, trek ik de overvolle kruidenla open en flans ik op basis van de gevonden ingrediënten een salade in elkaar. Het fijne van een salade is ook dat ik me naderhand heel gezond voel. Een chocoladereep geeft me soms nog weleens een schuldgevoel, maar een salade niet! Op dit moment ben ik verslaafd aan de onderstaande salade. Zelf maken? Dat doe je zo…

INGREDIËNTEN
Een blikje kikkererwten (2 kopjes gekookt), uitgelekt en afgespoeld
2 kopjes spinazie
1 / 4 kop zoete ui, fijngesneden
Sap van 1,5 limoenen
3 / 4 kop verse koriander
1 / 2 theelepel suiker (of naar smaak)
2 tl Dijon mosterd
1 teentje knoflook
1 theelepel extra vergine olijfolie
1 / 2 theelepel zeezout + gemalen peper

INSTRUCTIES
1. Kook de kikkererwten zo’n 8 á 10 minuten. Giet de kikkererwten af en laat eventjes afkoelen.

2. Gebruik een keukenmachine (blender of staafmixer), voeg spinazie toe en pols fijn. Voeg de verwerkte spinazie, uitgelekte kikkererwten, en gesnipperde ui samen in een grote kom.

3. De dressing maak je heel gemakkelijk door limoensap, mosterd, suiker, knoflook en olie in je keukenmachine te gooien. Mix tot het glad is en schraap langs de zijkanten van de kom als dat nodig is.

4. Giet de dressing op de top van het mengsel, daarna goed roeren. Voeg zout en peper toe naar smaak. Laat het geheel 10 minuten afkoelen en serveer het in mooie kommetje. Eet smakelijk!

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin

Recent