#1 ZweeDdate: Toprak Yalciner (28)

Toprak (28), als warmte een gestalte heeft naast en in de vorm van de zon dan moet het Toprak zijn. Als gevierd actrice (GTST, Rokjesdag) licht ze de gymzaal direct op met haar presence. Een lekker wijf waar zelfs ik niet omheen kan en dat terwijl ik gewoon op jongens val FYI. Ik kan natuurlijk haar krullenbos toevoegen aan dit gesprek, maar doet niet iedere journalist dat al? Het maakt haar misschien een opvallende verschijning, maar ik ben een sportblogger en mij valt iets heel anders op. Dit kind zit me toch een potje strak in der sportpak! Haar voorgevel is jaloersmakend. Ik dacht dat ik vooraan had gestaan toen ze werden uitgedeeld, maar Toprak is duidelijk weer voor mij gaan staan.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (6)

Ik moet weten waar deze regelrechte beauty haar geweldige looks en persoonlijkheid aan dankt. Ik moet eveneens weten naast wie zij wel eens zou willen wakker worden in haar Ikea boxspring! En waarom ziet ze er trouwens zo uitgeslapen uit?! Ze is op theater tour en heeft zojuist de opnames van de film Rokjesdag achter de rug. Hoe kun je er dan nog zo topfit uitzien?! Hoe dan?! Trouwens een kussengevecht met deze dame lijkt me ook niet verkeerd. Wie denk je dat er harder kan meppen? Ik of Toprak? You tell me. Kortom laat het interview maar beginnen.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (3)

Goed om te weten, ik heb me voor het eerst echt goed voorbereid. Ik weet wie ik naast heb liggen en waar deze persoon mee bezig ik. Ik heb zelfs vragen opgesteld. Dat alles mag best wel in de krant! Do you agree with me?

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (5)

Hoe laat sta je iedere werkdag op?
Gemiddeld denk ik 09.00 uur. Ik ben net verhuisd en er moet zóveel gebeuren, ik heb standaard de wekker om negen uur. Of eigenlijk half 9. Ik heb een maand geleden een Philips Wake Up Light gekocht, en ik kan je vertellen: het werkt echt. En ik word er niet voor gesponsord.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (4)

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (1)

Hoe laat ga je naar bed?
Omdat ik nu op tour ben lig ik er om 01.00 uur in. Gisteren speelden we in Heerhugowaard, dus dat was nog wel dichtbij – maar na de voorstelling wil je toch met mensen kletsen en iedereen zien. Als ik dan thuis ben neem ik nog even een theetje en ga ik daarna wel meteen naar bed.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (12)

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (11)

Wat doe je het liefst in je bed?
Het liefst in bed is natuurlijk gewoon knuffelen! Het klinkt stom, maar ik vind dat het allerlekkerste dat er is. En ik ben ook wel iemand dat als ik slaap, ik gewoon slaap. Dan moet je me gewoon laten. Als mijn vriend later dan ik thuis komt (Toprak omschrijft hem – en zichzelf – als lief, zorgzaam, en gek) dan hoeft hij me ook echt niet wakker te maken.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (16)

Hoe kom je tot rust?
Een theetje voor het slapengaan werkt bij mij heel erg, omdat ik dat vroeger ook met mijn moeder en zus deed. Dan zaten we als Friends om half 9 begon klaar op de bank. Vroeger keek ik nog naar series in bed, maar de laatste tijd doe ik dat niet meer: ik heb het zo druk dat dat extra geluid er niet bij hoeft.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (14)

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (15)

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (13)

Wat is je valkuil als het aankomt op het nemen van rust? (behalve een interview aangaan met Francien R.)
Te gehaast rust willen nemen. Ik weet niet of dat bestaat, maar ik doe het. Gehaast aankomen op de sportschool, gehaast naar je bed, gehaast aankomen op je eerste afspraak gehaast vier afspraken achter elkaar plannen. Ik heb echt geleerd om één of twee dingen in te plannen en die ook echt te doen. Soms sla ik ook wel eens een feestje of première of opdracht af, omdat ik denk: ik heb die dag al één ding staan en dat wil ik goed doen.

Ik heb mezelf aangeleerd om de fear of missing out niet meer te voelen. Door te accepteren dat je niet alles kan doen, en te weten dat mensen je nog steeds aardig en lief vinden als je zegt ‘Hey ik kan niet’.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (10)

Wat is je favoriete workout in de ochtend?
Ik ben lid van BBB health club, waar je sport in een verwarmde cabine. Ik ben daarin gerold in de tijd dat ik ook Bikram yoga ontdekte: en dat vind ik het allerlekkerste in de ochtend. Je ligt daar echt in een cabine, op je zij en op je rug, en je doet een half uur lang Pilates-achtige krachttraining. Daarna douche ik ook lekker daar.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (8)

Hoe combineer je een druk leven met sporten en voldoende rust?
Pfff… het is heel kut, maar ik heb nu dus al drie weken niet gesport. Omdat ik zoveel afspraken heb in de ochtend en in de avond op de planken sta. Op het toneel anderhalf uur spelen is ook al een workout, en ik wil mijn lijf niet uitputten. Ik merk dat aan mijn concentratie en mijn spieren – ik heb na het optreden ook echt spierpijn.

We hebben samen met de acteurs, geluidsman en licht nu wel een planking competitie. Ik hou het bij in mijn agenda: mijn record staat nu op 2.30 minuten (het klassement wordt aangevoerd door een van mijn collega’s met vijf (!) minuten).

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (7)

Naast wie zou je nog wel eens wakker willen worden?
Dat is natuurlijk Jan Versteegh (die deelneemt aan deze zelfde interview serie). Ik vind het echt een super lieve jongen. Gerard Piqué zou ook niet verkeerd zijn; ‘Shakira, can I borrow your husband?’”

In welke stad zou je wakker willen worden?
Ik wil heel graag bij Lake Como in Italië wakker worden. Ik was laatst in bed op mijn telefoon een clipje aan het kijken waarin Ellen DeGeneres never have I ever speelde met Rihanna en George Clooney, en laastgenoemde vertelde dat hij bij Como naakt gezwommen had. Toen dacht ik: daar moet ik heen.

Dat is trouwens ook de bestemming waar ik, nu ik net twee dagen mijn rijbewijs heb (yes!), als eerste naartoe wil rijden.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (9)

Waar kunnen we jou zien/vinden als je niet in bed ligt?
In de sportschool of de yogastudio, of anders lopen. In het park, over de grachten. Ik geniet ontzettend van Amsterdam. Vroeger was zondag mijn wandeldag: dan begon ik in de Pijp, ging koffie halen of lunchen en kwam dan na twee uur lopen weer terug bij huis. Dat was echt mijn zen-moment.

Toprak interview GL2R februari (blog formaat) (1)

Bonus: waar ben je heel goed in zonder dat wij dat weten?
Ik ben heel erg goed in de toekomst voorspellen. Ik heb een set godinnen kaarten thuis, en vind het echt te gek. Je moet het niet te serieus nemen, maar wijze levenslessen kan iedereen gebruiken!

Na deze #ZweeDdate komt Jan V. aangelopen. De volgende kandidaat in lijn. Maar goed, de twee kennen elkaar dus. Een korte photoshoot volgt. Die je krijg je binnenkort ook nog te zien hoor. I promise. Ik bedank de lieve Toprak voor haar aanwezigheid en draag haar over aan een van haar vriendinnetjes die zo lief is geweest om haar per trein op te zoeken en aanschouwen. Vanaf 10 maart draait de film Rokjesdag in de bioscoop met Toprak in de hoofdrol. Gaat dat zien! Gaat dat zien!

?

Francien & Joyce

Concept door Francien Regelink
Foto’s en aankleding door Joyce Bongers
Visagie door Jetty van Pelt
Projectmanagement door Britt Weijermars
Redactie en eindredactie door Anneloes Dijkman
Studio Old School Projects

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Ikea.

 

Recent