Add: De 14 van Johan Cruijff

Sporten is voor iedereen! Ik ben Tom Egberink, geboren op 22 december 1992 en ik studeer in Nijmegen. Ik ben geboren zonder bot in mijn bovenbeen, mijn onderbeen zat bij mij op de plaats van het bovenbeen. Ik had nog wel een klein kommetje van de heup maar die was niet sterk genoeg om recht mee te lopen, ze hebben er een metalen plaat in gezet met schroeven en botsnippers van de bottenbank om dit te verstevigen.

Een aantal jaren later kreeg ik zo’n pijn aan mijn heup en heb foto’s laten maken hieruit bleek dat de botsnippers waren opgelost en daardoor is de plaat los gaan zitten en volgde er een tweede operatie.

In 2001 was ik 9 jaar, ik had aan mijn onderbeen nog wel een voetje dat mee groeide net zoals mijn gewone voet aan mijn linkerbeen. Ik heb het besluit genomen om het te laten amputeren dit is denk ik het beste besluit dat ik heb genomen, want ik kan nu zonder een voetje recht in mijn prothese stappen zonder enige pijn. Ik heb op moment ook een c-leg dat is een computer gestuurde knieprothese die je helpt bij het zetten van je stap en waardoor je het ook langer volhoud om te lopen.

Tom Egberink is één van de “14 van Johan” én student aan het Johan Cruyff College. De 14 van Johan zijn 14 jonge, sportieve ambassadeurs die zich een heel jaar lang inzetten voor de Cruyff Foundation.

Hij zegt over zijn bijzondere verhaal: “Ik vind het erg belangrijk om te kunnen rolstoeltennissen en helemaal op het internationale niveau wat ik nu doe. Op het moment doe ik er alles aan om te kunnen presteren tijdens de Paralympische Spelen in Londen zodat ik daar een medaille kan pakken.

Verder vind ik het heel belangrijk dat mensen jong/oud groot/klein handicap of geen handicap gewoon lekker kunnen sporten op welk niveau dat dan ook zal zijn.

Daarom vind ik het initiatief van POSTNL in samenwerking met de Cruyff Foundation enorm goed. Je kunt ons, ‘de 14 van Johan’ een gratis kaartje sturen om ons succes te wensen met onze sportprestaties dit jaar. Download de app ‘Mobiele Kaartenservice’ van Post NL op je mobiele telefoon of tablet, selecteer één van ‘De 14 van Johan’ en stuur hem of haar een persoonlijke kaart.

Of  stuur een kaart via ’Kaartenservice’ van PostNL. Vul bij het betalen de actiecode ‘JOHAN’ in om het kaartje gratis te versturen. Het zou natuurlijk mooi zijn als zoveel mogelijk mensen de Cruyff Foundation en ‘de 14? steunen door deze kaarten te versturen! “

 

Recent