Muziek in je oren!

Patatje MET
Sport je liever met of zonder muziek? Francien, vraag je mij nou of ik liever een ‘patatje met’ of een ‘patatje zonder’ wil? Exactly my point. Patat smaakt toch gewoon lekkerder ‘met’ in plaats van ‘zonder’? Sporten ‘zonder’ muziek is okay. Sporten ‘met’ muziek is heerlijk!

Instagram
Enkele weken geleden ontdekte ik via Instagram de Bose SoundSport™ in-ear headphones. Die moest en zou ik proberen! En zo geschiedde. Overleven ze de Francien crashtest? Je leest het hieronder.

Comfort
In-ear headphones? Ja, het klinkt vreselijk oncomfortabel maar zit als gegoten. Er zitten namelijk drie paar StayHear® oordopjes (S, M, L) bij elke set, zodat je het juiste formaat bij jouw oorschelp kunt kiezen. Ik kies zelf voor M, wat de juiste keuze blijkt als deze na flink op en neer springen en headbangen nog steeds in mijn oor zitten. De draad is lang maar niet te lang en deze kun je gemakkelijk vastklippen aan je kleding. Tijdens je run raak je dus niet in de knoop met je koort.

Geluid
Eén van de redenen waarom ik al zolang fan ben van Bose is omdat het geluid goed, consistent en loepzuiver is. Na twee runs ben ik overtuigd: mijn favoriete song (Ed Sheeran, Thinking Out Loud) galmt zo heerlijk mijn oren binnen dat ik deze nooit meer af zet. Daarnaast kan ik het geluid zodanig dempen zodat ik ook de omgevingsgeluiden in me op kan nemen terwijl ik de muziek nog goed kan horen.

Zweetproof?
Menig oordopje is al verdronken in mijn zweet (true story). Ik ben daarom benieuwd hoe ze het houden in de brandende Afrikaanse zon, waarin ik mij kapot zweet. Kortom: het gevaar van verzopen oordopjes ligt weer op de loer. Maar, daarvoor komt de speciale hydrofoob akoestisch (geen idee wat het betekent) doek to the rescue: hierdoor zijn de oortjes weather proof.

Bediening
Okay, ik geef je eerlijk toe: ik vind het gruwelijk irritant als ik gebeld word tijdens het hardlopen. Daarom heb ik mijn telefoon vaak op vliegmodus staan, maar dat kan helaas niet als je bereikbaar moet zijn. En degene die mij belt kan natuurlijk ook niet van te voren inschatten of ik wel of niet aan het sporten ben. Mocht je mij toevallig opbellen tijdens mijn run, dan kan ik heel gemakkeljik opnemen met het bedieningspaneeltje, waarmee ik ook het volume kan regelen. Geen gepiel meer dus met knopjes op mijn telefoon, maar alles in een handige klik.

Design
Naast de blauwe variant, die ik nu in mijn bezit heb, kun je ook kiezen voor groen of oranje. Ik had zelf liever wit of zwart gehad, maar dat doet natuurlijk niet af aan de kwaliteit van het geluid.

Prestatieverhogend?
Ik hoor je denken: leuk allemaal dat je dit getest hebt Francien, maar wat heb ik hier aan? Er is onderzoek gedaan naar de invloed van muziek op je prestaties. ‘Muziek verbetert de concentratie en leidt af van de pijn en vermoeidheid. Daardoor kun je dus meer inspanning leveren.’ (Bron: Gezondheidsnet.nl) Het soort muziek dat je luistert tijdens je work out heeft ook invloed op je prestatie. Zo werkt een uptempo stimulerend waardoor het lijkt alsof je harder rent of hoger springt. Trage muziek maakt kalm en zal dus ook invloed hebben op je resultaat.

Essentieel
Muziek tijdens het hardlopen is voor mij dan ook essentieel. Ik heb de afgelopen jaren al heel wat headphones en earphones verslonden. Keer op keer gaan mijn Bose producten het langst mee. Misschien is dat ook omdat ik er relatief zuinig op ben en omdat ze (thank God!) tegen een stootje kunnen.

PLUSPUNTEN

·       Door de StayHear® techniek blijven de oortjes extreem goed zitten

·       Het geluid klinkt als muziek in de oren

·       Ze overleven zelfs een hot flow yoga klas

MINPUNTEN

·       De verkrijgbare kleuren zijn niet mijn favoriet, zeker niet als je kijkt naar de overige designs binnen het Bose assortiment

·       De prijs: 149 euro. Hoog maar absoluut de investering waard.

Klinkt dit jou ook als muziek in de oren?

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent