Amayzine Zweetdate

Digitale zweetdate scoren
Op aandringen van Annemerel scoorde ik een zweetdate met Jet van Nieuwkerk. Editor bij Amayzine (dé lifestyle website met internationale alure over beauty, lifestyle en mode). Ik trek mijn stoute hardloopschoenen aan en stuur haar een mailtje. Haar response? “Nou, ik zal je vertellen, hier hoef ik geen seconde over na te denken. JA. Hartstikke leuk. Ik volg GirlsLove2Run al vanaf dag 1, echt waar. Goed, het interview. Kom maar op. Ergens deze week? Vrijdag?’ Ze brengt me in verlegenheid. Ik voel me vereerd. Ik mail rete enthousiast terug dat vrijdag 11 uur prima is. Vlak voordat het zover is doe ik nog even wat vooronderzoek. De vijf #hashtags waarmee zichzelf omschrijft (#meestalopsneakers #zinineenyogaretreatinthailand #geefmijmaareengroenesmoothie #horecahart #iphonebinnenhandbereik) spreken mij aan.

Amayzine.com
Ik kan dan ook niet wachten tot het interview begint. Als de verbinding tot stand is gekomen, hoor ik direct een super vrolijke stem aan de andere kant van de lijn. Van de zenuwen leg ik haar direct het vuur aan de schenen. ‘Jet wat doe je precies bij Amayzine?‘ ‘Als het op Amayzine over sport, groene monsters of een happy lifestyle gaat, dan komt het (meestal) van mijn hand. Je kunt met een gerust hart zeggen dat ik de health freak ben. Tussen de bedrijven en het schrijven door vind je me in het Vondelpark of in de gym. Als ik wil, dan kan ik iedere dag afsluiten met een (pers)borrel, maar ik ken mezelf dan ga ik door. Liever lig ik vroeg in bed.  Als ik brak op kantoor zit komt er gewoon minder uit me. Dat vind ik afschuwelijk. Daarnaast zie ik er ook heel belabberd uit als ik brak ben.’

No-go
Over belabberd eruit zien gesproken, draagt Jet eigenlijk make-up tijdens het sporten? Mooi niet dus. ‘Ik draag bijna nooit make-up. Dat is omdat ik het letterlijk gedoe vind, helemaal in de vroege ochtend. Al die sh*t op mijn gezicht smeren kost alleen maar tijd en ik heb het niet altijd nodig. Ik ga altijd zonder make-up naar de sportschool. Elke dag een likje mascara op mijn wimpers, daar blijft het vaak bij.

Earlybird
‘Ik sport in de ochtend. Dan heb ik alles al gehad. Het is direct een lekkere kick-off van mijn werkdag. Klinkt supersuf, maar zoals ik al zei, ik ben dus extreem goed in vroeg naar bed gaan. Ik probeer er altijd voor half 11 in te liggen en dan is het gewoon opstaan als de wekker gaat. Twee keer per week zit ik om 10 over 7 op de fiets, onderweg naar mijn bokstraining. It all comes down to disipline. De sportvonk sloeg bij Jet over op het voetbalveld. ‘Mijn hele familie speelde bij de club en dat wilde ik ook. Jarenlang stond ik rechtsbuiten en trapte de ballen snoeihard richting het gaol. Altijd naast. Ik geloof dat we het allerslechtste team ever waren, maar er was wel veel plezier. Op m’n 16de stopte ik er mee. We stonden te vaak te brak op het veld en iedereen ging een beetje puberen enzo. Daarna ben ik begonnen met hardlopen. Tegenwoordig zit er meer variatie in mijn sportregime. Krachttraining en yoga vind ik heerlijk, ik merk dat mijn hele lichaam daar lekkerder op gaat.

The fit shit
Op Jet’s Instagram feed komen de nodige superfitte girls voorbij. ‘Tja, ik volg veel van die superfitte chickies. Vaak ontzettend inspirerend maar soms ook best deprimerend. Tegenwoordig is het hipper om op zaterdagochtend 07.00 al een yogales achter de kiezen te hebben dan in bed te liggen bijkomen van een gezellige avond. Ik geloof heel erg in de juiste balans, niet al te streng zijn en vooral niet vergelijken (dat moet ik zelf ook nog vaak leren hoor). En weet je, het is ook niet altijd allemaal even echt. Laatst was ik in Berlijn samen met Nike en maakte ik een foto van mezelf in de spiegel. Het was serieus een lucky shot. Echt niet dat ik er altijd precies zo uit zie. Ik kreeg er binnen een uur tientallen fitgirls-volgers erbij. Daar werd ik wel een beetje nerveus van. “Holy shit ik moet aan de bak”, dacht ik. Stom is dat he?’

New York City Marathon 2012
Jet was net als ik in 2012 in New York toen de marathon werd afgelast vanwege orkaan Sandy. Na maandenlang keihard trainen hoorde ze ter plekke dat alles eigenlijk voor niets was geweest. ‘Binnen een half uur zat ik in een bar, strontlazarus. DIKKE DOEI was het enige wat ik dacht. Ik heb het hardlopen toen ook bewust een tijd aan de kant gezet. Ik was er echt even helemaal klaar mee. Dit jaar ben ik weer volop aan het hardlopen en heb ik ook krachtoefeningen aan mijn training toegevoegd. Ik ben nieuwsgierig of de New York City Marathon nog wel op haar lijstje staat. ‘Het zou heel gaaf zijn om deze ooit nog een keer te lopen, maar voorlopig ga ik denk ik eerst voor een halve.

Next goal
Dat brengt me direct bij de volgende vraag. Wat is het volgende doel van Jet? ‘Ik heb veel zin om weer ergens naar toe te trainen, waarschijnlijk ga ik voor de halve van Parijs (in maart 2015).’ En ik hoop ooit nog een keer de halve van San Fran te mogen lopen. Ga je mee?’ Jet brengt me op allerlei ideëen, misschien moet ik maar eens samen met haar naar een doel toetrainen… #wordtvervolgd

Nieuwsgierig geworden naar Jet’s sportieve avonturen? Lees haar artikelen hier.

PH: Amayzine

?

Francien & GL2R Team

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent