App Loving Gadget Girls

Vandaag laten we je zien welke gadgets en app’s we allemaal gebruiken om onze run’s en workouts nog aangenamer te maken. Als online communicatiemeisjes zijn we onlosmakelijk verbonden met onze mobieltjes. We nemen onze moderne walkie-talkie’s dan ook overal mee naartoe. Dus ook als we op de loopband staan of een sprintje trekken door het Amsterdamse Bos. We moeten namelijk altijd en overal bereikbaar. EN online zijn als dat nodig is ;-). Onze iPhones vormen niet alleen onze workstations maar vormen ook de startbasis van onze bewegelijkheid.

Nike+ Running app

Te beginnen met de Nike+ Running app. ‘Vroeger’ moest je het doen met een grove inschatting van het aantal kilometers die je per run aflegde. Totdat Nike met de Nike+ Running app kwam. In één oogopslag kun je heel overzichtelijk je gelopen afstand zien, je tijd en je kunt je Powersong aanklikken als je er even doorheen zit. Van een toch wel ‘individuele’ sport naar een ‘teamsport’, waarbij je via Facebook,  Twitter en Path ‘online’ cheer-on’s ontvangt van je Friends & Followers. Je kunt je run gemakkelijk posten op je wall of in je Timeline. Als één van ons heeft gerend en dat op Facebook of Twitter heeft gedeeld, dan kan de ander niet achterblijven. De app werkt dus ook als een goede motivator!

Bose® AE2 audio-hoofdtelefoon

Rennen zonder muziek kan. Toch geniet rennen mét muziek onze voorkeur. Zelfs als we samen rennen dan dragen we allebei hoofdtelefoons, de muziek staat dan wel iets zachter zodat we ook gewoon met elkaar kunnen praten tijdens het rennen. Voorheen renden we het liefst met onze iPhone oortjes, maar die vielen best vaak uit onze oren. Daarna stapten we allebei over op de Bose koptelefoon. Waarom? Omdat het geluid van Bose gewoon écht heel goed is, geruisloos en een goede sound. De koptelefoon, doet in de winter ook dienst als oorwarmer, handig! Toch, schuilt er ook een gevaar in het dragen van een koptelefoon. Je hoort het verkeer namelijk minder goed, Omdat je oren volledig zijn afgeschermt. Het lijkt alsof Bose ons verhaal kent..

Bose® SIE2i sporthoofdtelefoon

Bose heeft namelijk heel recentelijk speciale oortjes uitgebracht die je kunt dragen tijdens het hardlopen (of sporten) genaamd: Bose SIE2i Sporthoofdtelefoon. De afgelopen week mochten wij de oortjes testen. We hielden bijna letterlijk een crashtest! Als we de verhalen mogen geloven zijn de oortjes namelijk bestand tegen zweet en weersinvloeden. Goed, wij hebben de afgelopen week meerdere malen gerend, badend in het zweet én tegen de wind in. De oortjes verplaatsten zich met geen mogelijkheid. Hoe hard of zacht we ook renden. We hadden in het begin alleen even moeite met het inbrengen (dat klinkt een beetje raar) van de oortjes. Maar toen we eenmaal ‘the hang of it’ hadden was dit probleem getackeld. Francien kreeg onderweg een belletje, waarbij de Nike+ Running app netjes op pauze ging en de muziek heel netjes getemperd werd door de koptelefoon. Dankzij de clip-on microfoon op de bedrading kon ze een prima telefoongesprek voeren. Waarbij ook zij duidelijk hoorbaar was voor de beller. Waar wij dachten dat het geluid van onze headphones moeilijk te evenaren zou zijn hadden we het mis. Uit de oortjes dreunt een loepzuiver geluid. Nog een mooie bijkomstigheid, het SIE2i-model heeft een afstandsbediening in het snoer voor handige bediening van de muziek op onze iPhones. Je kunt gemakkelijk een nummer overslaan met één druk op de knop. Hierdoor hoeven we niet telkens onze iPhones aan te raken; ideaal dus als je gaat hardlopen!

Sportarmband

We krijgen heel vaak de vraag hoe we onze iPhones meedragen tijdens het rennen. Francien houdt het liefst haar iPhone in haar hand maar Fieke kiest toch voor de nodige armcandy. En draagt daarom een sportarmband waar ze haar iPhone in kwijt kan. Het voordeel? Als het regent dan is een regenjasje voor je telefoon niet geheel overbodig. Daarnaast zit er ook een zakje bij waarin je je sleutels kunt stoppen. Misschien is zo’n armband toch ook wel iets voor Francien? Die al twee keer haar huissleutel is verloren tijdens het hardlopen…

Nike Training Club app

Jullie hebben wellicht gezien hoe wij laatst onze eerste NTC realtime trainingssessie hebben ervaren! Alle oefeningen waren afkomstig uit de Nike Training Club app voor de iPhone en iPad (gratis te downloaden in de Appstore). Normaal gesproken voeren wij deze workout thuis uit door dus gebruik te maken van de NTC app. All you need is twee gewichtjes, een matje en een huis- of slaapkamer. Ben je niet in het bezit van deze items, wees creatief en pak bijvoorbeeld 2 grote colaflessen en is je woonkamer te klein? Dan verplaats je je toch gewoon naar buiten? De Nike Training Club app demonstreert allerlei soorten workouts. Op basis van je gestelde doel – get lean, get toned, get strong, get focused – kun je een geschikte workout uitkiezen. De App bevat 85 oefeningen, alle oefeningen worden echt voorgedaan door een trainer. Vervolgens gaat de tijd lopen en moet jij zelf de oefening doen zolang de tijd loopt. Al ons geren in combinatie met de NTC sessies zorgt voor een hele goede afwisseling in ons sportpatroon.

Nike+ SportWatch GPS

Loop je liever zonder telefoon? Dan is er de Nike+ SportWatch GPS. Het horloge heeft precies dezelfde functies als de mobiele telefoon applicatie, maar met één belangrijk verschil. Je hartslag wordt gemeten. Hierdoor kun je in één oogopslag zien wat je hartslag is en dus in de gaten houden of je niet over je eigen kunnen heen gaat.

Zo, dat is een mooie lijst geworden! Welke tools en apps gebruik jij om je run of workout aangenamer te maken?

?

Fieke & Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent