Apple event

Was je er afgelopen zaterdag bij? Nee? Dan heb je iets gemist! Nee grapje. Ik wil je hier best even een recap geven. Of is het je totaal ontgaan dat ik dankzij jou mocht spreken bij Apple? Dat mocht ik dus.

Going (coco)nuts
Laat ik beginnen bij het begin. Toen ik 2 maanden geleden de invite kreeg om te spreken bij Apple kon ik mijn geluk niet op. ‘Natuurlijk wil ik dat.’ was mijn reply. Naarmate het event dichterbij kwam nam de druk toe. Ik kreeg 3 weken lang niets meer uit mijn hoofd en handen. Avond aan avond zat ik bij Coffee & Coconuts te werken aan een presentatie tekst. Wat ik dan overdag deed? Nadenken over de presentatie. Daar was ik heel druk mee in mijn hoofd. Stom he?

Deadline
Pas toen de deadline dichterbij kwam vond ik een verhaal om te vertellen. Vond? Ja. Ik moest er naar opzoek. Totdat ik me besefte dat ik het verhaal heel dichtbij mezelf moest houden. Wat betreft de presentatie, een goede vriend en vriendin verloste me uit mijn lijden. ‘People who know what they’re talking about don’t need PowerPoint’ – Steve Jobs. Hoe toepasselijk? En dus besloot ik samen met Britt, mijn stagiaire en tevens brand manager, enkel plaatjes te gebruiken om mijn verhaal kracht bij te zetten. Wat betreft mijn verhaal, ik kreeg het maar niet rond. Totdat de rest van mijn team te hulp schoot. Pas aan de vooravond van het event stond alles. In de ochtend oefende ik het geheel nog een paar keer en toen was ik er klaar voor.

DSC_0464

Let’s talk
Ik stak van wal met de bovengenoemde quote. Liet een video over mijn dagelijks leven zien. Waarna ik mezelf introduceerde. En hoe kan ik mezelf beter introduceren dan aan de hand van de producten en diensten waarvan ik het liefst gebruik maak?! En waarmee ik samenwerk dankzij Girls Love 2 Run.

20150502-3794

20150502-3803

‘Als ik ren, dan doe ik dat het liefst op Nike’s.’ (Ik trok direct mijn hakken uit, verruilde ze voor mijn nieuwe Nike’s)

Francien_raceday_JoyceBongers (22)

‘Als ik van de weg mijn runway wil maken dan doe ik dat het liefst in adidas by Stella McCartney.’

DSC_0263

‘Als ik niet ren, dan laat ik mij vervoeren in geel en blauw.’

‘En als ik op een afspraak of date ga dan draag ik het liefst een levi’s.’

‘In de lucht voel ik me thuis bij KLM.’

‘Ik cross dwars door Amsterdam, van afspraak naar afspraak, op mijn trouwe VanMoof.’

20150502-3763

‘Ik ben radeloos verloren zonder mijn Macbook. Nee, ik sta hier geen reclame te maken.’

DSC_0271

‘Je kunt je misschien wel voorstellen dat ik af en toe door mijn energie heen raak. Dan breek ik mijn voorraad Red Bull aan.’

‘En als ik even genoeg heb van de wereld, dan zet ik mijn Bose headphones op en leef ik even in mijn eigen wereld.’

Tot zover de merken. Waar je me nog meer van kent?

‘Je kunt me herkennen aan mijn bezweette selfies on the run.’

DSC_0325

‘Ik ben trouwens ook heel duidelijk over de merken en PR-Bureaus waar ik mee samenwerk. Helemaal als je me benadert, maar niet weet wie je voor je hebt staan. Dan schrijf ik graag een publieke recatie via Facebook terug incl. bijbehorende foto.’

Na deze introductie kom ik pas echt in mijn verhaal terecht, waarbij ik de belangstellende meer vertel over de oorsprong van Girls Love 2 Run, en hoe je door jezelf te zijn altijd onderscheidend bent ten opzichte van de rest. Let’s face it, er is maar één zoals jij. Je bent uniek. Vergeet dat niet.

Q&A
Na 35 minuten praten was het tijd voor een Q&A.

20150502-3861

‘Wat doe je als niet met Girls Love 2 Run bezig bent?’
‘Goede vraag! Dan ben ik uren verdwaald op Instagram, Facebook en YouTube. Ik vind dit overigens verspilde tijd. Die kan ik naar mijn mening nuttiger invullen. Daar ben ik me laatste tijd heel erg bewust van. Daarom zet ik mijn internet steeds vaker helemaal uit. In die down time lees ik het liefst een boek of ga ik op date (een nieuwe vorm van ontspanning).

Wat wil je nog meer bereiken?
‘Ik wil echt heel erg graag een YouTube kanaal! Dan mag ik namelijk nog meer praten. En ik wil het liefst Girls Love 2 Run internationaal gaat.’

Mag ik je op de foto?
‘Altijd.’

20150502-3934

Waar haal je je inspiratie vandaan?
‘Ja dat klinkt misschien stom, maar als ik ergens letterlijk tegenaan loop dan schrijf ik daar het liefst over. Dat vormt hele goede input. Overigens schrijf ik mijn beste posts als ik boos ben. Alleen ben ik sinds mijn ontslag nooit meer ergens boos over… Dus dat is weleens lastig. Als ik boos ben, ontstaat er namelijk een hyperfocus.’

Wat doe je om te groeien?
‘Ik ga samenwerkingen aan met mensen, merken en organisaties die bij me passen. Daarbij geef ik ze mijn netwerk en vice versa. Ik ben in heel erg goed in inconsistentie. Als ik consistenter word in bepaalde dingen dan weet ik zeker dat mijn platform blijft groeien.’

20150502-3875

Hoe blijf je dichtbij jezelf?
‘Dat vind ik op dit moment heel erg moeilijk. Naarmate je groter wordt en je krijgt een team is lastiger om precies dat stukje te bewaken. Het blog is namelijk een afspiegeling van wie ik ben en waar ik voor sta. Gelukkig snapt mijn team dat, en ondersteunen ze me hierin. Daarnaast werk ik vooral samen met merken en pr-bureaus die passen bij wie ik ben en die ook begrijpen wat ik vooral wel maar ook niet doe.’

20150502-3842

Met welk gevoel ga je hier straks weg?
‘Ik ga in ieder geval mijn LinkedIn profiel updaten. Ik ben nu namelijk officieel een keynote speaker.’ En ik ga vijf minuten lang klappen voor mezelf. (Voorafgaand aan mijn presentatie nam een medewerker van het eerste uur afscheid. Daarbij hoorde een clap-out van vijf minuten incl. omhelsingen en high fives. Heel cool om te zien en mee te maken.)

Natuurlijk waren er nog veel meer vragen, maar anders wordt deze post zo lang… Voor alle boys en girls die erbij waren, mijn dank is groot. Ik vond het geweldig!

 PH: David Stegenga
Britt Weijermars
?

Francien & Girls Love 2 Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent