Bag it up!

RUNiversity
Omdat college volgen nog nooit zo leuk was. 

Hagel? Sneeuw? Vorst? Yes ladies, deze prachtige herfst gaat niet voor eeuwig duren. Grote kans dat jij in de komende donkere maanden je training liever binnen doet dan buiten. Tijd dus om je sportschoolabonnement af te stoffen en weer in gebruik te gaan nemen. Maar welke essentials mogen absoluut niet ontbreken in jouw sporttas?

Eerst water de rest komt…
Numero uno in jouw spottas: een flesje water. Zorg dat je tijdens, maar ook na je training genoeg water drinkt. Want wist je dat als je intensief sport, je wel een tot twee liter vocht per uur verliest? Met een flesje water bij de hand hoef je niet steeds naar de wc te rennen voor een slokje water en zo hoef je er ook niet steeds een te kopen. Scheelt weer in je portemonnee en het milieu.

Shower essentials
Niets is fijner dan na een stevige work-out onder de douche te stappen. Het is niet alleen lekker, maar ook nog goed voor je doorbloeding. Zo koelen je spieren niet te snel af en neemt de kans op blessures af. Bovendien kun je met dit weer behoorlijk verkouden worden als je in je natte sportkleding over straat gaat.

Als er in jouw sportschool geen handdoeken zijn, neem je die natuurlijk zelf mee. Vergeet ook je teenslippers niet en plunder de reisafdeling van de drogist voor jouw favoriete mini’s.

Hebben ze geen douches op de sportschool? Zorg dan dat je wat doekjes voor je gezicht mee hebt en een bus droogshampoo om je natte coupe weer een beetje in model te krijgen.

Cold feet
Natuurlijk heb je schone kleding bij je voor na je training, maar heb je ook aan je sokken gedacht? Niets is vervelender (en smeriger) dan als je met je natte trainingssokken in je schoenen moet stappen. Een paar sokken kan ook je redding zijn als je net een hip paar hippe schoenen aan hebt zonder sokken (of van die lage sokken, die heel irritant zijn tijdens het trainen).

Verder wil je in de sportschool niet op je loopschoenen trainen. Vaak zijn deze nog vies van je laatste rondje hardlopen en zijn ze ook niet gemaakt voor binnen trainingen. Zorg daarom dat je een (schoon) paar fitnessschoenen hebt voor in de sportschool.

Losgeslagen pandabeer
Van flink trainen (en zweten) wil je make-up nog wel eens op hol slaan. Zorg daarom dat je altijd een (mini) make-upremover en een paar watjes/wattenstaafjes in je tas hebt zitten.

Na het sporten en een warme douche heb ik vaak dezelfde kleur als een rijpe tomaat, niet erg charmant als ik nog een afspraak heb. Door de warmte staan je poriën nog open en wil je deze niet meteen dicht smeren met een dikke laag foundation. Kies daarom voor een BB cream: deze verzorgt je huid niet alleen, maar egaliseert ook oneffenheden (en tomatenwangen).

En verder…
Natuurlijk is dit lang niet alles. Zo heb ik altijd minimaal twee elastiekjes in mijn sporttas zitten (je wilt niet weten hoe vaak ik er een kapot trek) en ga ik ook niet de deur uit zonder een stuk fruit of een energiereep voor na de training. Zo is mijn suikerspiegel ook weer op pijl. Daarnaast heb ik ook altijd mijn oordopjes mee voor mijn muziek en een band voor om mijn arm voor mijn telefoon. Verder is een plastic zak voor je natte sportkleding ook altijd aan te raden. Kortom: geen excuses meer om op de bank te blijven zitten.

Welke essentials heb jij altijd in je sporttas zitten?

PH: Fitsugar

?

Tesja

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent