Beat the HEAT

Hardlopen met dit zonnetje. Is er iets lekkerder dan dat? In Amsterdam heeft iedereen de weg naar buiten gevonden. De parken zitten vol, de fietsen komen uit de kelder en de sportschoenen worden uit het stof gehaald. Ik kom tijdens het rennen mensen tegen die ik 2 weken geleden nooit was tegengekomen. De drukte, de gezelligheid, ik hou er van!

Maar het feit dat de zon is gaan schijnen betekent, rond deze tijd van het jaar, ook dat de temperatuur aardig om hoog gaat. Dan moet je toch net iets anders voorbereid de deur uitstappen dan wanneer het met bakken uit de hemel komt en het kwik net de 10 graden aantikt. Belangrijk is in ieder geval om genoeg te  drinken. Van te voren en na je run, maar het liefst ook tijdens. Je verliest namelijk best veel vocht en dat moet aangevuld worden. Verder is het goed om lekker luchtig gekleed te gaan. Dit is geen lange broeken weer ladies;)

Zelfgemaakte ijsjes na het werk. Sssst we’ve added some rum;)

Het grootste voordeel aan hardlopen met dit geweldige weer? Tijdens het sporten word je veel sneller bruin dan wanneer je met een wijntje op het terras zit. Wat zeker ook heel lekker kan zijn hoor. Wij zijn daarom voor de perfecte combinatie. Begin je dag met een run. In de ochtend is het namelijk een stuk koeler. Tip is om het bos op te zoeken. Daar is lekker veel schaduw. Na je run snel omkleden (ook omdat het niet goed is om te lang in je natte kleding rond te lopen) en dan is het tijd voor een terrasje. Sounds to me like the perfect Pinksterweekend!

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin

 

Recent