Berlijn = Fijn

Rennen in het buitenland is en blijft geweldig! Je krijgt een stad of land op een net iets andere manier te zien. En dat terwijl je je eigen tempo bepaalt. Zelf verblijf ik maar twee dagen in Berlijn en om zoveel mogelijk te zien in zo’n korte tijd kies ik ervoor om dat al rennend te doen.


Het is 11:00uur in de ochtend als ik mijn eerste voetje buiten de deur zet. Brrrr wat is het koud! Ik dacht mezelf nog zo goed gewapend te hebben tegen de kou… Niet dus? Ik heb zelfs een hemd aan onder mijn hyper warm longsleeve… Een hemd ja! Die droeg ik toen ik vier was! Zo’n geweldig Hema hemd met bijpassende onderboxe..  22 jaar verder en ik draag voor het eerst weer een praktisch hemd. Genoeg over dat hemd. Eerst passeer ik een hele mooie toren (de naam heb ik ook nu weer niet onthouden). Speciaal voor jou besluit ik om mijn runhupje (lees: actie pose) in de strijd te gooien. Ik doe alles voor een magnifiek plaatje. In slomo maak ik een extreem overdreven pas. Jep en dat ziet er dan ongeveer zo uit…

Daarna huppel ik vrolijk verder het park in. Nee,  ik ben geen paashaas en ik ben ook geen Playboy Bunny. Ik ben Francien. Ook hier maak ik een korte pitstop, waarbij ik net doe alsof ik hevig aan het rekken en strekken ben.  U begrijpt dat ik ook hier weer poseer voor het plaatje.


Plots struikel ik bijna over een paaltje. Dat krijg je als je niet oplet. Ik lette dus niet op… Gezien mijn turnachtergrond kan ik het niet laten om de zweefstand te maken op wat lijkt een pispaaltje, maar wat dient als route aanduiding.


Als ik het park uitren stuit ik op het monument ter nagedachtenis van de omgekomen Joden tijdens WO2. Dat heb ik in eerste instantie niet door… Ik lees namelijk nooit Lonely Planets en dergelijke. Ik zie opnieuw een fotomoment. Als kipje zonder kop ren ik door een doolhof van grote blokken beton? Zo hard als ik ren zo abrupt stop ik als ik mij besef waar ik me bevind. Best ongepast. De Amerikaanse Ambassade (die ken ik dan weer wel en ik weet ook waar deze aan gelegen is) helpt me uit mijn droom. Dit is dé gedenkplaats… Ik ben oprecht onder de indruk van dit imposante kunstwerk.


Er staat inmiddels 6 km geregistreerd in mijn Nike+ Running app. Het is er wel eentje met heel veel tussenstops. Goh hoe zou dat nou komen? Vanwege mijn geweldige gevoel voor richting besluit ik om dezelfde weg terug te rennen. Maar dit keer zonder pitstops!

In welke (hoofd)stad zou jij wel een rondje willen rennen?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent