Begin 2016 goed met de beste apps

Ik doe zelf graag alsof ik niet afhankelijk ben van technologische snufjes: ik kan heus wel zonder die iPhone, iPad, MacBook, dat GPS horloge. Ik hoef heus niet altijd bereikbaar te zijn, alles bij te houden, alles te kunnen registreren. Herkenbaar?

Toch moet ook ik toegeven dat de juiste apps mijn leven wel verdomd veel makkelijker maken. Omdat jij waarschijnlijk ook weer vol goede moed aan een gezond & sterk 2016 begonnen bent, heb ik voor jou een lijstje gemaakt met beste apps die je daarbij helpen. Maakt je #JANUari ook weer wat makkelijker.

NB: Bijna alle apps hieronder zijn voor iPhone én Android beschikbaar, dus geen excuses!

Argus
Argus
Vind je het fijn om al je data op 1 plek te hebben? Argus telt je stappen, meet gemakkelijk je hartslag, stelt je in staat om meerdere activiteiten met GPS te tracken, geeft je HD video workouts, en meer.
LifesumLifeSum-ListHunt

Je eten minutieus bijhouden: je hebt grote voor- én tegenstanders. Ik hou ervan, maar alleen zo nu en dan. Anders word ik op een gegeven moment zo’n heel vervelend meisje dat nooit meer een biertje neemt of een patatje, “want dat mag niet van mijn telefoon”. Voor de momenten dat je het wel bij wil houden is Lifesum top. De app ziet er mooi uit, werkt makkelijk, en je kan allerlei verschillende doelen voor jezelf kiezen.

AppStore | Google Play

Stravaiphone_device_comp_2603052b

Als je écht serieus bezig bent met lopen en/of fietsen, dan is Strava een must. Deze app houdt werkelijk alles voor je bij, inclusief leaderboards en uitgebreide goal tracking.

Spendee
spendee_

Heb jij ook je volledige spaargeld erdoorheen gejast aan cadeautjes, etentjes, cocktails en nieuwe (feest)outfits in december? Spendee helpt je om in 2016 je geld beter in de gaten te houden. Met de gratis versie kom je al een heel eind. Wil je aparte ‘wallets’ voor verschillende budgetten, dan kun je een uitbreiding in de app aanschaffen. En het werkt net als met je eten bijhouden: als je weet dat je het vervolgens zwart op (digitaal) wit moet zetten, denk je wel wat beter na voordat je je portemonnee trekt.

AppStore | Google Play

Forest
forest-app

Misschien een vreemde keuze in dit lijstje, maar ik ben fan van Forest. Wat doet Forest? Je groeit je eigen digitale bos, door even niets met je telefoon te doen. Zo kun je je focussen op je werk, studeren, een boek dat je wilde lezen, of een run. Zonder afleiding. Als je genoeg bomen in je bos hebt wordt er ook nog eens ergens een echte boom voor je geplant! Helpt meteen weer mee aan dat goede voornemen om meer op het milieu te letten.

AppStoreGoogle Play

StrongLifts 5×5
Drie oefeningen, drie keer per week, 45 minuten. Voor als je wat motivatie nodig hebt om je krachtoefeningen te doen. Let op: je hebt hier wel een sportschool abonnementje voor nodig (of een bijzonder goed ingerichte fitness ruimte thuis).
Strong (alleen voor iPhone)
screen322x572

Het gemis van veel fitness apps is dat je cardio activiteiten wel goed kan bijhouden, maar krachttraining minder. Je zit vaak vast aan bijvoorbeeld tracking op basis van calorieën, of aan vooraf ingestelde oefeningen. Strong is minimalistisch en voor de ladies die het krachthonk domineren. Eindelijk ruimte om details over je krachttraining in te voeren.

Green Kitchen (alleen voor iPhone)
GreenKitchen_iphone_11
Jezelf voorgenomen om vaker lekker gezonde maaltijden voor jezelf te koken? Deze app is een lust voor het oog en biedt je naast prachtig design vooral lekkere en gezonde vegetarische recepten.
Eervolle vermelding: Charity Miles
Charity Miles
Tot slot een eervolle vermelding voor Charity Miles. Met deze app kun je door simpelweg te lopen, rennen, of fietsen geld doneren aan goede doelen. Voor elke mijl die je loopt of rent doneert een groot bedrijf voor jou $0.25 aan een goed doel, voor elke mijl die je fietst $0.10. Werkt ook erg goed als je gewoon door de stad slentert of druk rondloopt op kantoor. Helaas is de app niet altijd even betrouwbaar: soms registreert ‘ie niet goed of loopt ‘ie vast. Ook moet je na het afsluiten van je workout nog door tig reclames klikken. Vandaar dus niet écht een top app, maar wel bijzonder slim bedacht!
Wat is jouw favoriete app?
?
Recent